ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Tο πιο θρυλικό pool party της Γαλλικής Ριβιέρας (φωτό)

Tο πιο θρυλικό pool party της Γαλλικής Ριβιέρας (φωτό)

Τα pool πάρτυ του Jean Pigozzi είναι τόσο διάσημα όσο και οι καλεσμένοι που δίνουν το παρών σε αυτά, στο πέρασμα των χρόνων.

Αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο Jean Pigozzi, η απάντηση είναι εύκολη: επιχειρηματίας, συλλέκτης έργων Τέχνης, φιλάνθρωπος και ένας άνθρωπος που ξέρει να διασκεδάζει.

Οι συναθροίσεις στο πολυτελές και όμορφο σπίτι του έχουν μείνει στην ιστορία.

Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Σάρον Στόουν, Γούντι Αλεν, Τόνι Μπένετ, Τζέιν Φόντα, αλλά και η πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό είναι ορισμένοι από τους σταρς που έχουν βρεθεί στην Villa Dorane και έχουν απαθανατιστεί από την κάμερά του.

Μέσα από τις σελίδες του τελευταίου του βιβλίου «Pool Party», ο οικοδεσπότης εξιστορεί τι ακριβώς γινόταν κάτω από τον γαλλικό ήλιο.

Σε συνέντευξη του στο NOWNESS, ο Pigozzi λέει: «Ο αγαπημένος μου καλεσμένος ήταν ο Μικ Τζάγκερ, με τον οποίο περνούσα και πάρα πολύ χρόνο. Είχαμε αστείες συζητήσεις και μαζί ταξιδέψαμε σε όλο τον κόσμο».

Elizabeth Taylor and Dave Stewart, 1993

Σε συνέντευξη του στο NOWNESS, ο Pigozzi λέει: «Ο αγαπημένος μου καλεσμένος ήταν ο Μικ Τζάγκερ, με τον οποίο περνούσα και πάρα πολύ χρόνο. Είχαμε αστείες συζητήσεις και μαζί ταξιδέψαμε σε όλο τον κόσμο».

Helmut Newton and Mick Jagger, 1990

«Από όλα τα άγρια και υπέροχα που έκαναν οι επισκέπτες, πηδώντας μέσα και έξω από την πισίνα, η μεγαλύτερη συγκίνηση για μένα ήταν να ακούω το γέλιο να πνίγεται στην θάλασσα», έγραψε ο Μπόνο στον πρόλογο του βιβλίου και συνέχισε:

«Οι φωτογραφίες είναι σοβαρές επειδή δεν προσπαθούν να μείνουν στην αιωνιότητα. Οταν φτάνεις σε μια όαση, όπως η Villa Dorane, το να μην σταματήσεις να πάρεις μια μεγάλη ανάσα θα είναι η μεγαλύτερη βλακεία, που θα έχεις κάνει».

The Edge, Michael Hutchence, Bono, 1994

Η Naomi Cambell με τα σκυλιά Μικ και Μπόνο, 1993

Η Villa Dorane ήταν διακοσμημένη με την τελευταία λέξη της ιταλικής αρχιτεκτονικής και ο σχεδιαστής Ettore Sottass την δημιούργησε με φωτεινά χρώματα, εκκεντρική Τέχνη και αγάλματα σε φυσικό μέγεθος.

Uma Thurman, 2015

Xin Li, 2009

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φωτογραφίες από το βιβλίο Pool Party (Business Insider)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.