ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Good Country Index»: Ποια είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα [φωτό, λίστες]

«Good Country Index»:  Ποια είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα [φωτό, λίστες]

Μέχρι τώρα έχουμε διαβάσει πολλές αξιολογήσεις για το πως οι χώρες βαθμολογούνται σύμφωνα με τα όσα προσφέρουν στους κατοίκους τους, αλλά ελάχιστες σύμφωνα με το τι προσφέρουν στους υπόλοιπους. Αυτή τη φορά μια μελέτη κατατάσσει τις χώρες σύμφωνα με τα όσα συνεισφέρουν στο «κοινό παγκόσμιο καλό» και συνολικά σε όλον τον πλανήτη.

Σύμφωνα λοιπόν με τον «Good Country Index» που λαμβάνει υπόψη 35 διαφορετικούς δείκτες από δεδομένα που προέρχονται από τον ΟΗΕ, την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους διεθνείς οργανισμούς, κατατάσσει τις 162 χώρες που πήραν μέρος φέτος στην αξιολόγηση, σύμφωνα με την ωφελιμότητα τους προς όλους μας.

Στην κορυφή της λίστας η Σουηδία, που ακολουθείται από την Δανία και την Ολλανδία., ενώ στην 15η θέση βρίσκεται η Κύπρος και στην 32η η Ελλάδα. 

Η πρώτη δεκάδα είναι η εξής:

1) Σουηδία

(φωτογραφία: Benoit Derrier/Flickr)

2) Δανία

(φωτογραφία: Pixabay)

3) Ολλανδία

(φωτογραφία: Jorge Royan/royan.com.ar/CC-BY-SA-3.0)

4) Ηνωμένο Βασίλειο

(φωτογραφία: Colin/Wikimedia Commons/CC BY-SA-4.0)

5) Γερμανία

(φωτογραφία: Bleppo/wikipedia)

6) Φινλανδία

(φωτογραφία: Mikko Paananen/wikipedia)

7) Καναδά

(φωτογραφία: Pixabay)

8) Γαλλία

(φωτογραφία: Taxiarchos228/Poke2001/wikipedia)

9) Αυστρία

(φωτογραφία: Pixabay)

10) Νέα Ζηλανδία

(φωτογραφία: BayswaterMarina/wikipedia)

Ειδικότερα για την Ελλάδα, η καλύτερη βαθμολογία της επιτυγχάνεται στον τομέα της προστασίας του Πλανήτη και του Κλίματος , ενώ η χειρότερη βαθμολογία της προκύπτει από τον τομέα της Διεθνούς Ειρήνης και Ασφάλειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.