ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Tο… «νυφοπάζαρο» της ιππασίας: Eρωτες και πάθη για τις διάσημες «αμαζόνες» (φωτό)

Tο… «νυφοπάζαρο» της ιππασίας: Eρωτες και πάθη για τις διάσημες «αμαζόνες» (φωτό)

Στους κύκλους του διεθνούς jet set, εκεί όπου κινούνται με την άνεση που επιβάλλεται δισεκατομμυριούχοι γόνοι διάσημων οικογενειών, γοητευτικοί playboys που αναζητούν την ιδανική σύντροφο με το ανάλογο οικονομικό εκτόπισμα και εκατομμυριούχοι εργένηδες, τα διάσημα τουρνουά ιππασίας θεωρούνται τα απόλυτα meeting points.

Στις Κάννες, στο Μονακό, στο Παρίσι, στο Μαϊάμι, στο Λονδίνο, στην Ντόχα, στο Εστορίλ, στη Ρώμη, στη Βιέννη και την Πόλη του Μεξικού έχουν γραφτεί αρκετά κεφάλαια που περιλαμβάνουν φλερτ, έρωτες, πάθη και ανταγωνισμούς ανάμεσα σε γοητευτικές καλλονές -κάποιες είναι περιζήτητες νύφες- που ιππεύουν καθαρόαιμα εκατομμυρίων. Τα τρία τελευταία συστατικά λαμβάνουν χώρα στη σκιά της ιππασίας, πασπαλισμένα με την ανάλογη διακριτικότητα, ειδικά όταν τα επίθετα των αμαζόνων είναι πολύ βαριά. Στον τελευταίο αγώνα στις Κάννες έδωσαν το «παρών» τέσσερις πολύ γοητευτικές αμαζόνες, που τυγχάνει να είναι και καλές φίλες: η νεαρή Ηλέκτρα Νιάρχου, η Αθηνά Ωνάση, η Σαρλότ Κασιράγκι και η Εκατερίνα Ριμπλόβλεβα. Η κόρη του Ρώσου μεγιστάνα που αγόρασε τον Σκορπιό δεν διαγωνίστηκε αφού είναι έγκυος, είχε όμως την ευκαιρία -σύμφωνα με πληροφορίες- να συναντήσει την εγγονή του Ωνάση μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Η νεαρή αδελφή του Σταύρου και της Ευγενίας Νιάρχου δεν θεωρείται απλώς δεινή ιππέας, αλλά και μια περιζήτητη νύφη, αν και είναι μόλις 22 ετών. Στενή της φίλη είναι η Σαρλότ Κασιράγκι, ανύπαντρη και χωρισμένη εδώ και οκτώ μήνες από τον Γάλλο κωμικό Γκαντ Ελμαλέχ, με τον οποίο διατηρούσε σχέση από το 2011 και απέκτησε μαζί του έναν γιο, τον Ραφαέλ, χωρίς να παντρευτούν.

Ηλέκτρα Νιάρχου: Πάθος για τα άλογα

Μέχρι το 2012 ελάχιστοι γνώριζαν κάτι για τη 18χρονη τότε Ηλέκτρα Νιάρχου, τη μικρότερη αδελφή του Σταύρου της Ευγενίας και του Τεό, ένα χαμηλών τόνων νεαρό κορίτσι με συνεσταλμένο βλέμμα που απέφευγε διακριτικά μέχρι τότε τα φλας και τη δημοσιότητα.

Η κόρη του Φίλιππου Νιάρχου και της Βικτόρια Γκίνες μεγάλωσε σε ένα προστατευτικό περιβάλλον, φοίτησε στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία και λάτρεψε από μικρή τα άλογα. Είναι γνωστό άλλωστε το πάθος της οικογένειας Νιάρχου για το πανέμορφο και περήφανο αυτό ζώο, που ξεκίνησε από τον ιδρυτή της δυναστείας και παππού της Ηλέκτρας, τον αείμνηστο Σταύρο Νιάρχο.

Τα καθαρόαιμα αραβικά που έχει αγοράσει η οικογένεια, πληρώνοντας ακόμη και 15 εκατ. δολάρια μόνο για ένα, δεσπόζουν στους στάβλους που διατηρούν οι Νιάρχοι σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Η νεαρή Ηλέκτρα, η οποία διαγωνίστηκε την περασμένη εβδομάδα στις Κάννες, θεωρείται εξαιρετική ιππέας και μια περιζήτητη νύφη, προς το παρόν όμως δεν δείχνει να ενδίδει στα φλερτ ή στις ευγενικές προσεγγίσεις νεαρών γόνων. Την είσοδό της στους κύκλους του διεθνούς jet set επιμελήθηκε η αδελφή της Ευγενία Νιάρχου, η οποία τη σύστησε διακριτικά στον δικό της κύκλο. Παρ’ όλα αυτά η Ηλέκτρα απέχει -συνειδητά λένε κάποιοι- από το κοσμικό glam στο οποίο έχουν εντρυφήσει τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια της, έχοντας εστιάσει την προσοχή της στην ιππασία. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί επίσημο ειδύλλιο για τη νεαρή γόνο, η οποία κινείται μεταξύ Λονδίνου, Μόντε Κάρλο και Νέας Υόρκης και δίνει το «παρών» σε όλα τα μεγάλα ιππικά γκαλά ανά τον κόσμο, παρακολουθώντας ακόμη και τις συνεντεύξεις Τύπου με την ανάλογη προσοχή. Παρόλο που λατρεύει την Ελλάδα, δεν έχει επισκεφθεί την κοσμοπολίτικη Μύκονο, εμμένοντας προς το παρόν στην ασφάλεια της Σπετσοπούλας τα καλοκαίρια και σε κάποιες βόλτες με φίλες της στις Σπέτσες. 

Οσοι την έχουν δει να περπατάει στους στάβλους Flaxman της οικογένειας Νιάρχου στην Ιρλανδία για δει και να χαϊδέψει τα αγαπημένα της άλογα, κάνουν λόγο για ένα πολύ ευγενικό και συνεσταλμένο κορίτσι, που νιώθει ελεύθερο όταν ιππεύει ένα από τα αγαπημένα της άτια. Ανθρωποι κοντά στην οικογένεια φρονούν ότι τα επόμενα χρόνια η διακριτική Ηλέκτρα θα εισέλθει πιο δυναμικά στο διεθνές jet set, πιθανότατα όταν θα έρθει η στιγμή να επιλέξει τον κατάλληλο σύντροφο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι μνηστήρες για τη συγκεκριμένη νεαρή θα είναι πολλοί.

Αθηνά Ωνάση: Η χωρισμένη και ο mystery man

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γραφτεί πάρα πολλά για την εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση, τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με το πάθος που διατηρεί για την ιππασία από την εφηβική της ηλικία.

Στις Κάννες, η χωρισμένη πλέον, σύμφωνα με τα όσα γράφονται, Αθηνά έδωσε την αφορμή -χωρίς να το θέλει- γι’ αυτές τις συζητήσεις που προκαλούνται συχνά στα ιππικά γκαλά μετά από απρόσμενες συναντήσεις. Ιδιοκτήτρια πολλών αλόγων η αξία των οποίων ξεπερνάει -λένε οι καλά γνωρίζοντες- τα 30 εκατ. δολάρια, η 31χρονη κληρονόμος έδωσε αφορμή για ποικίλα σχόλια. Αρχικά ήταν η παρουσία του μυστηριώδη άντρα για δεύτερο συνεχές event στο πλευρό της, με τον οποίο δείχνει να είναι πολύ κοντά, αφού συζητάει συνέχεια μαζί του και χαμογελάει συχνά όταν τον ακούει. Η ταυτότητά του παραμένει άγνωστη προς το παρόν, όμως εκτός αγώνων το διαζύγιό της παραμένει το πιο καυτό θέμα συζήτησης. Σε αυτό βοήθησε πολύ και η απρόσμενη συνάντησή της με τη γυναίκα που φέρεται να είναι η πέτρα του σκανδάλου στον χωρισμό της με τον Αλβάρο.

Πρόκειται για την πασίγνωστη πλέον Πιλάρ-Λουκρητία Κορντόν, με την οποία η Αθηνά Ωνάση διασταυρώθηκε τυχαία δύο φορές κατά τη διάρκεια των αγώνων. Οι δύο γυναίκες δεν αντάλλαξαν ούτε ένα «γεια», ενώ ο φωτογραφικός φακός αποθανάτισε τη στιγμή και τις εκφράσεις τους πριν και μετά τη συνάντησή τους. Στο ίδιο τουρνουά ήταν παρών και ο Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο, ο γοητευτικός Βραζιλιάνος ιππέας που παντρεύτηκε την Αθηνά πριν από έντεκα χρόνια.

Η γνωριμία τους έγινε σε ένα προπονητικό κέντρο ιππασίας στο Βέλγιο και το ειδύλλιο οδήγησε στον γάμο τους, ο οποίος διαλύθηκε μετά την απιστία του Αλβάρο προς την Αθηνά. Μια απιστία που έλαβε χώρα στη φάρμα του ζεύγους στο Ουέλιγκτον της Φλόριντα, εκεί όπου βρίσκονται οι στάβλοι με τα αραβικά καθαρόαιμα άλογα της χρυσής κληρονόμου, η οποία παρά το διαζύγιο ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Εκεί όπου, όπως όλα δείχνουν, θα τρέξει με τα ελληνικά χρώματα -με αυτά αγωνίζεται σε όλα τα τουρνουά τα τελευταία χρόνια- επιδιώκοντας να πάρει τη δική της ρεβάνς, σε μια καταλυτική, όπως εξελίσσεται, χρονιά για τη ζωή της.

Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα :Ιππασία στον Σκορπιό

Η κόρη του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ εμφανίστηκε στην ελληνική πραγματικότητα όταν έγινε γνωστό ότι η φιλία της με την Αθηνά Ωνάση ήταν η αιτία που ο ιδιωτικός παράδεισος του μυθικού Σμυρνιού κατέληξε στα χέρια του πατέρα της. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί -πού αλλού-σε τουρνουά ιππασίας και πολύ γρήγορα έγιναν καλές φίλες, αφού μοιράζονται το ίδιο πάθος για τα άλογα. Οι πληροφορίες από το περιβάλλον της Εκατερίνα λένε ότι διαθέτει εξαιρετικά αγωνιστικά άλογα, αξίας άνω των 50 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για μια γοητευτική νεαρή η οποία απασχόλησε τα ελληνικά ΜΜΕ όταν έδωσε το πρώτο της πάρτυ στον Σκορπιό για να γιορτάσει τα γενέθλιά της. 

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ανακάλυψαν τον πολιτικό γάμο της με τον Χουάν Σαρτορί τον Απρίλιο του 2015 στη Γενεύη κατόπιν εορτής, αφού το ζευγάρι δεν επιθυμούσε καμία δημοσιότητα. Η θρησκευτική τελετή πραγματοποιήθηκε στον Σκορπιό στις 22 Οκτωβρίου του ίδιου έτους και με τις φήμες να οργιάζουν ότι η νύφη είναι σε ενδιαφέρουσα, κάτι που δεν ίσχυε τότε, ισχύει όμως τώρα. Μεγαλωμένη σε ένα περιβάλλον που της παρείχε τα πάντα, η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα έχει εντρυφήσει στη δυτική κουλτούρα, μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Νέας Υόρκης και Μονακό, ενώ φέτος το καλοκαίρι θα περάσει μεγάλο μέρος των διακοπών της στον Σκορπιό. Το νησί που λάτρεψε από την πρώτη στιγμή, εκεί όπου χαλαρώνει με τον σύζυγό της και τους φίλους της, μέσα σε ένα περιβάλλον που παραπέμπει ευθέως σε επίγειο παράδεισο.

Οι πληροφορίες λένε ότι εκτός από όλα τα άλλα έχει φροντίσει να υπάρχουν και κάποια από τα αγαπημένα της άλογα στο νησί, εκατομμύρια τα οποία λατρεύει και θέλει να έχει κοντά της. Η ιππασία άλλωστε μπήκε στη ζωή της όταν ήταν ακόμη μικρή και εξακολουθεί να υπάρχει έστω και αν αυτή την περίοδο δεν μπορεί λόγω εγκυμοσύνης να ιππεύει το άλογό της και να τρέχει, αποπνέοντας αυτό το αίσθημα ελευθερίας όταν ιππεύεις ένα καθαρόαιμο αραβικό άτι που κοστίζει 6, 8 ή ακόμη και 20 εκατ. ευρώ. 

Σαρλότ Κασιράγκι : Νέα πριγκίπισσα, πλούσιο παρελθόν

Η όγδοη στη σειρά διαδοχής του θρόνου στο μικροσκοπικό Πριγκιπάτο του Μονακό είναι η 30χρονη πριγκίπισσα Σαρλότ Κασιράγκι, μία από τις πιο γοητευτικές γαλαζοαίματες του διεθνούς jet set.

Κολλητή φίλη της Αθηνάς Ωνάση, με την οποία έχει τρέξει σε εκατοντάδες ιππικούς αγώνες, είναι από τον περασμένο Νοέμβριο μια ελεύθερη γυναίκα. Τότε έπεσαν οι τίτλοι τέλους στη σχέση της με τον Γάλλο ηθοποιό Γκαντ Ελμαλέχ, ο οποίος μπήκε στη ζωή της το 2011 και έμειναν μαζί για πέντε χρόνια. Δεινή ιππέας, η κόρη της Καρολίνας και του αδικοχαμένου Στέφανο Κασιράγκι ήρθε πολύ κοντά με τη συνομήλική της Αθηνά Ωνάση από την ηλικία της εφηβείας τους, όταν διαγωνίζονταν μαζί σε ιππικούς αγώνες. Εχοντας αποκτήσει έναν γιο με τον Ελμαλέχ χωρίς να παντρευτούν -δείγμα όπως λένε πολλοί ενός χαρακτήρα που δεν υποτάσσεται στα βασιλικά πρωτόκολλα-, η Σαρλότ Κασιράγκι συμπαραστέκεται στην Αθηνά μετά τα όσα συνέβησαν με τον Αλβάρο.

Εξακολουθεί να προσελκύει πολλούς υποψήφιους μνηστήρες, όμως έχοντας εντρυφήσει ακόμη και στη δημοσιογραφία η νεαρή γαλαζοαίματη έχει αναπτύξει ιδιαίτερα ένστικτα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πριν από τον Ελμαλέχ δεν είχε απασχολήσει με φλερτ η έρωτες τα lifestyle έντυπα ανά τον κόσμο, έχοντας -λένε οι καλά γνωρίζοντες- υιοθετήσει αρκετά στοιχεία από τον χαρακτήρα της μητέρας της. Στενή της φίλη είναι και η Ηλέκτρα Νιάρχου, με την οποία συναντιούνται συχνά στο Μονακό σε αγώνες ή σε σικ εστιατόρια για να τα πουν κατ’ ιδίαν, αφού οι οικογένειές τους διατηρούν στενότατη σχέση χρόνων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 Λατρεύει φυσικά την ιππασία και αυτό που περιμένουν όλοι είναι να δουν ποιος θα είναι ο επόμενος άνδρας στη ζωή της, με τους καλά γνωρίζοντες να είναι σίγουροι για ένα πράγμα: πολύ δύσκολα αυτή η κοπέλα θα υποκύψει σε κάποιον δισεκατομμυριούχο γόνο ή playboy, αφού η mentalite που τη διακρίνει δείχνει ότι έλκεται από άνδρες που αποπνέουν μια κουλτούρα, είναι έξυπνοι, αυτοδημιούργητοι και όχι απαραίτητα εκατομμυριούχοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.