ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Eντυπωσιακό ταξίδι στις μαρίνες της Αττικής -Εκεί που δένουν τα πιο όμορφα και ακριβά κότερα (βίντεο)

Eντυπωσιακό ταξίδι στις μαρίνες της Αττικής -Εκεί που δένουν τα πιο όμορφα και ακριβά κότερα (βίντεο)

Στην Ελλάδα λειτουργούν 19 μαρίνες που διαθέτουν 6.661 θέσεις ελλιμενισμού, με προσφορά υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Αρκετές από τις μαρίνες, είναι βραβευμένες από το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες της Ευρώπης».

Νέες σύγχρονες μαρίνες, ξενοδοχειακοί λιμένες και αγκυροβόλια για τον ασφαλή ελλιμενισμό των σκαφών λειτουργούν ήδη ή τίθενται σταδιακά σε λειτουργία, προκειμένου να καλύψουν με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο και υπό τις ασφαλέστερες συνθήκες τις ανάγκες των επισκεπτών που φθάνουν στην Ελλάδα από τη θάλασσα.

Δείτε τα εκπληκτικά βίντεο στο http://www.praktoreio-tourism.gr/webdocs/80/Marines-tis-Attikis

και στο https://rdce733904.racontr.com (fullscreen) 

Μαρίνα Ζέας: Το στολίδι του Πειραιά

Ο Λιμένας Ζέας βρίσκεται στην Ανατολική ακτή της Πειραϊκής Χερσονήσου. Η θαλάσσια περιοχή της είναι φτιαγμένη από δύο λεκάνες, το εσωτερικό λιμάνι- το λεγόμενο Πασαλιμάνι ή αλλιώς Λιμάνι Κανάρη (φυσικό) και το εξωτερικό λιμάνι – το λεγόμενο Φρεαττύδα (τεχνητό).

Κατά την αρχαιότητα, ο Λιμένας Ζέας λειτούργησε κυρίως ως πολεμικός ναύσταθμος της Αθήνας, εξυπηρετώντας τον Αθηναϊκό στόλο (τριήρεις) αμέσως μετά την αρχή της Περιόδου του Θεμιστοκλή (493-492 πχ), συμβάλλοντας το σχέδιο ανάπτυξης της ναυτικής δύναμης των Αθηνών και συνεπώς των λιμένων του Πειραιά. 

Μαρίνα Αλίμου: Η πλέον δημοφιλής

Η μαρίνα Αλίμου είναι σίγουρα η πλέον δημοφιλής ελληνική μαρίνα. Με χερσαίο χώρο συνολικής έκτασης 171.030 τ.μ., θαλάσσιο χώρο 250.000 τ.μ. και λιμενοβραχίονες μήκους 1.170 μ., είναι μια από τις μεγαλύτερες μαρίνες της Ελλάδας με 1000 μόνιμες θέσεις σκαφών εκ των οποίων 50 θέσεις για μεγάλες θαλαμηγούς άνω των 25 μέτρων. 

Olympic Marine ή αλλιώς Μαρίνα Λαυρίου

Η μαρίνα του Λαυρίου τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς. Η ιστορία της όμως αρχίζει το 1969 με διαφορετικό – πλην συγγενές – αντικείμενο, αυτό της ναυπηγικής. 

Η σύγχρονη μαρίνα βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, 30 χιλιόμετρα από το νέο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για τις αποδράσεις στα νησιά του Αιγαίου, του Σαρωνικού και της Πελοποννήσου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υφιστάμενη κατάσταση της μαρίνας μπορεί και εξυπηρετεί τον ελλιμενισμό 680 σκαφών και τη διαχείμαση 700 σκαφών. Στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις έχουν ολοκληρωθεί και λειτουργούν καφετέρια, εστιατόριο, κατάστημα ναυτιλιακών ειδών, ενώ περιλαμβάνεται συνεδριακό κέντρο καθώς και χώρος που θα φιλοξενήσει τον Ναυτικό Ομιλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.