ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κέρκυρα: Μια από τις πιο αρχοντικές αυλές της Ελλάδας [φωτό]

Κέρκυρα: Μια από τις πιο αρχοντικές αυλές της Ελλάδας [φωτό]

Ελάχιστα λεπτά από την Πλατεία Δημαρχείου στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, ο επισκέπτης βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα ζωντανό παραμύθι. Γυρνάει πίσω στο παρελθόν, σε εποχές αριστοκρατικές και λαμπερές και και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μυείται σε έναν άλλο κόσμο.

Ο λόγος για το επιβλητικό Siorra Vittoria, της έπαυλης που ανήκει στην οικογένεια Μεταξά και από το 1823 όπου και κτίστηκε γράφει τη δική της ιστορία στο νησί των Φαιάκων.

Η αριστοκρατική βίλα, ήταν η κατοικία του προγόνου κ. Λουκά Μεταξά και της οικογένειάς του. Η κόρη του Μεταξά -Βικτόρια- (η μυθική γιαγιά όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι τωρινοί ιδιοκτήτες) γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε σε αυτή την κατοικία από το 1901, προσδίδοντας έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο υπέροχο αυτό οίκημα.

Η νεότερη οικογένεια Μεταξά προχώρησε με σεβασμό στην αναπαλαίωση της κατοικίας με αγάπη και σεβασμό στην παράδοση και την ιστορία της και έδωσε προς τιμήν της γιαγιάς, την ονομασία του boutique ξενοδοχείου.

Η βενετσιάνικη αρχιτεκτονική πρωταγωνιστεί, ενώ η κερκυραϊκή αρχοντιά είναι διάχυτη παντού. Μέσα στον θησαυρό που έχει δημιουργηθεί στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, με έπιπλα εποχής και διακόσμηση που προκαλεί ένα όμορφο ταξίδο στο παρελθόν, την προσοχή κεντρίζει μια από τις ομορφότερες αυλές που έχετε αντικρίσει στη ζωή σας…

Γεμάτη πράσινο, με δέντρα όπως η ιστορική μανώλια, που κρύβουν μέσα τους ιστορίες αιώνων, κερδίζει την καρδιά όποιου τη συναντήσει. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην παλιά πόλη, αποτελεί μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.

Εδώ μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί, να απολαύσετε την ομορφιά στο έπακρο, να ταξιδέψετε σε αλλοτινούς καιρούς με τον πιο παραμυθένιο τρόπο, αλλά και να οργανώσετε οποιαδήποτε μορφή εκδήλωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.