ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μύκονος: Πεσμένη η αγορά ακινήτων και στo νησί των ανέμων! (φωτό)

Μύκονος: Πεσμένη η αγορά ακινήτων και στo νησί των ανέμων! (φωτό)

Βίλες για… εμίρηδες ή γαλαζοαίματους πωλούνται κατά δεκάδες στη Μύκονο σε μια αρνητκή συγκυρία για την αγορά ακινήτων και στο κυκλαδίτικο νησί σε τιμές κάπου στο 50% από αυτές που ήταν πριν μερικά χρόνια.

Πρόκειται για βίλες εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων με παροχές που ούτε θα φανταζόταν ο κοινός θνητός και με θέες το απέραντο αιγαίο που κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα την ανάσα:

Οι πέντε από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις ιστοσελίδες μεγάλων μεσιτικών γραφείων παρουσιάζονται παρακάτω:

Βίλα Serena, Μύκονος

€ 1.000.000

Στη νότια ακτή του νησιού και σε μικρή απόσταση από την παραλία του Αγραριού με τα κρυστάλλινα νερά της, η κομψή αυτή βίλα επιφανείας 300μ² κτίστηκε το 2005 μέσα σε ένα φυσικό κήπο 5.300μ² γεμάτο από βράχους και φρέσκα νερά. Το κυρίως σπίτι αποτελείται από ένα σαλόνι με μεγάλα παράθυρα που αφήνουν το φως να διαχέεται παντού, μια τραπεζαρία με τζάκι, μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και τρία υπνοδωμάτια με δύο μπάνια.

Σε ένα χωριστό κτίσμα υπάρχουν τρία ανεξάρτητα διαμερίσματα/studio και ένα ακόμα έβδομο υπνοδωμάτιο/ξενώνας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κατοικία του προσωπικού. Μεγάλες ταράτσες περιβάλλουν την πισίνα με υπερχείλιση ενώ καλά προστατευμένες αυλές κάτω από πέργκολες είναι οι ιδανικοί εξωτερικοί χώροι για δείπνα και ξεκούραση προσφέροντας συγχρόνως ανοιχτή θέα προς τις παραλίες της Ελιάς και του Αγραριού. Η αίσθηση ηρεμίας και καλής ενέργειας που περιβάλουν την βίλα έχουν συμβάλει στην ονομασία της και κάνουν το ακίνητο αυτό να είναι προορισμός από μόνος του.

€ 3.000.000

Σε μια όμορφη πλαγιά απέναντι από την Δήλο, η υπέροχη αυτή ιδιοκτησία ατενίζει το πέλαγος και περιβάλλεται από την μυστηριώδη ενέργεια και το φως του Αρχαίου Νησιού.

Το ακίνητο αποτελείται από δύο όμοιες κατοικίες επιφανείας 1.100μ² οι οποίες μόλις ολοκληρώθηκαν και περιλαμβάνουν 16 υπνοδωμάτια και 17 μπάνια. Ο κήπος είναι πάνω από 8.000μ² και είναι κατάφυτος με μεσογειακά φυτά και λουλούδια που ευδοκιμούν στο κλίμα των Κυκλάδων. Υπάρχουν πολλά εσωτερικά και εξωτερικά καθιστικά και τραπεζαρίες στην έπαυλη, ενώ δύο πισίνες με υπερχείλυση αποτελούν σημεία αναφοράς. Ιδιαίτερη προσοχή έχει επιδοθεί στις αισθητικές και τεχνικές λεπτομέρειες οι οποίες δημιουργούν ατμόσφαιρα ανεπιτήδευτης ξεκούρασης και πολυτέλειας. 

Άλλα χαρακτηριστικά είναι φωτισμός με Instabus, ο κεντρικός κλιματισμός, η ενδοδαπέδια θέρμανση, το ελικοδρόμιο, οι δυο πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες, τα εξωτερικά barbeque, τα μπάνια των ξένων και τα δωμάτια για το προσωπικό με en suite μπάνια. Η καθαρότητα του φωτός κατά την διάρκεια της ημέρας και η αρχαία ενέργεια που έρχεται από την Δήλο στις βράδιες με πανσέληνο είναι σαγηνευτικά.

Αναμφισβήτητα όμως η πιο εντυπωσιακή ώρα να βρίσκεσαι στη βίλα είναι το ηλιοβασίλεμα. Τα χρώματα του ήλιου που αλλάζουν και παίζουν ένα παιχνίδι με τα κτίσματα δίνουν την εντύπωση ότι το όλο σκηνικό είναι βγαλμένο από παραμύθι. Ιδιοκτησίες αυτής της ποιότητας, μεγέθους και θέσης σπάνια βγαίνουν στην αγορά και το Gemini Estate αναμένει να γεμίσει με χαρά τους νέους του ιδιοκτήτες.

Κατοικία Βίλα  – 750τ.μ, 7Υ/Δ, 1 εκατ. €

Υπερπολυτελής βίλα αποτελούμενη από δυο ξεχωριστές οικίες που ενώνονται όμως, με πανοραμική θέα μέχρι τη Δήλο και εξαιρετικό προσανατολισμό σε τιμή ευκαιρίας.

Μεγάλη βίλα συνολικού εμβαδού 750m2 με 7 υπνοδωμάτια για φιλοξενία 14-18 άτόμων. Λειτουργεί σαν 2 ανεξάρτητες βίλες με ξεχωριστή είσοδο. Έχουν εκπληκτική πανοραμική θέα σε ολόκληρο το νησί, στην Χώρα, στην Τήνο, Σύρο, Δήλο, με καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα από όλες τις περιοχές της βεράντας. Η βίλα Α,είναι 400m2 και μπορεί να φιλοξενήσει 8-10 άτομα. Διαθέτει πολύ μεγάλο ενιαίο χώρο τραπεζαρίας και καθιστικού με τζάκι, μία ευρύχωρη κουζίνα με wc ξένων και γκαρνταρόμπα.Εξωτερικά υπάρχει μια αρκετά μεγάλη πέργκολα,χτιστοί καναπέδεςκαι μια τραπεζαρία. Επιπλέον, ένα ανεξάρτητο μεγάλο υπνοδωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο και ντουλάπα. Η κύρια κρεβατοκάμαρα είναι πολύ μεγάλη με τζάκι, ιδιωτικό μπάνιο και ξεχωριστό γραφείο. Επιπλέον δύο ευρύχωρα δωμάτια, όλα με ιδιωτικό μπάνιο και γκαρντρόμπα.

Στον κήπο υπάρχει η πισίνα 100τμ, με ξαπλώστρες και ιδιαίτερο χώρο ντους. Η βίλα Β, είναι 350m2 και μπορεί να φιλοξενήσει 6-8 άτομα. Διαθέτει ένα ευρύχωρο σαλόνι με τζάκι, τραπεζαρία, ανοιχτή κουζίνα και ένα wc. Στο ίδιο επίπεδο υπάρχει ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο με γκαρνταρόμπα και ιδιωτικό μπάνιο. Εξωτερικά υπάρχει μια πέργκολα με μπάρμπεκιου και τραπεζαρία. Σε αυτό το επίπεδο η βίλα Α είναι συνδεδεμένη με τη βίλα Β μέσα από το γκαράζ και το χώρο πλυντηρίων. στο χαμηλότερο επίπεδο υπάρχει ένα ευρύχωρο playroom με καναπέδες. Αριστερά και δεξιά του playroom υπάρχουν δύο μεγάλα υπνοδωμάτια με το δικό τους γραφείο και ιδιωτικό μπάνιο.

€ 2 εκατ. ευρώ 

Σε ένα λόφο με υπέροχη θέα στη θάλασσα το πολυτελές αυτό συγκρότημα τεσσάρων κατοικιών εκπέμπει το στυλ και την ατμόσφαιρα της Μυκόνου. Κτισμένο το 2010 σε οικόπεδο 5.630μ² το ακίνητο είναι συνολικής επιφανείας 861μ² και περιλαμβάνει 20 υπνοδωμάτια, όλα με δικό τους μπάνιο, τέσσερις πισίνες, μεγάλες αυλές με πέργκολες, δωμάτια για το προσωπικό, τζάκια, ξύλινα πατώματα, πέτρινους τοίχους και εσωτερικά παράθυρα με θέα στο βυθό της πισίνας. Μία συλλογή από καλαίσθητα έπιπλα συμπεριλαμβάνεται και δίνει την δυνατότητα για άμεση χρήση. Η ιδιοκτησία είναι ιδανική για boutique hotel ή για επένδυση εισοδήματος καθώς οι κατοικίες μπορούν να ενοικιάζονται τα καλοκαίρια.

Κατοικία Βίλα || Κυκλάδες/Μύκονος – 600τ.μ, 7Υ/Δ,

Τιμή: 1,5000.000€

Η τοποθεσία του ακινήτου είναι η συνοικία του Αγίου Λαζάρου . Η βίλα είναι χτισμένη στη σε γη 4000τμ και καλύπτει 600τμ. Η βίλα που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του Αγίου Λαζάρου , προσφέρει μια μαγευτική θέα των Κυκλάδων όπως η Νάξος , η Πάρος , Σύρος , η Τήνος και το αρχαίο νησί της Δήλου .

Ο δομή της βίλας αποτελείται από την κυρίως κατοικία και 3 ανεξάρτητους ξενώνες.

Το κυρίως σπίτι εκτείνεται σε 3 επίπεδα, υπόγειο , ισόγειο και όροφο . Το υπόγειο απαρτίζεται από ένα μεγάλο σαλόνι , μπάνιο , 2 υπνοδωμάτια ( το ένα από τα οποία χρησιμοποιείται ως πλυσταριό ) , 3 αποθήκες και μια σιδερένια πόρτα για προστασία των μηχανημάτων πισίνας και ηλεκτρικών τηλεχειριστήρια . Το ισόγειο χωρίζεται σε ένα μπάνιο και μια μεγάλη θολωτή αίθουσα στην είσοδο με το καθιστικό στα αριστερά και την κουζίνα προς τα δεξιά . Ένα μεγάλο τζάκι τοποθετείται στο νότιο τοίχο , μεταξύ του χώλ και του σαλονιού . Ο επάνω όροφος χωρίζεται σε ένα master υπνοδωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο και ένα υπνοδωμάτιο επισκεπτών με ιδιωτικό μπάνιο . Μεταξύ των 2 υπνοδωμάτιων υπάρχει ένα αίθριο που οδηγεί σε μια τεράστια βεράντα .

Τρείς ανεξάρτητοι ξενώνες που βρίσκονται στην αριστερή πλευρά της κύριας κατοικίας . Τα δυο από αυτά τα σπίτια έχουν από ένα υπνοδωμάτιο , σαλόνι , κουζίνα , μπάνιο και ιδιωτική βεράντα . ο άλλος ξενώνας είναι ένα ενιαίο υπνοδωμάτιο με μπάνιο με ιδιωτική βεράντα .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια πολύ μεγάλη πισίνα δεσπόζει στο σπίτι και είναι ορατή από όλους τους χώρους της κατοικίας . Ένα ανεξάρτητο εξωτερικό τζακούζι βρίσκεται υψηλότερα από την πισίνα με σύστημα υπερχείλισης και πτώση του νερού στην πισίνα .Τέλος , το σπίτι διαθέτει ηλεκτρικό μπάρμπεκιου , πέργκολες και ένα ξεχωριστό σπιτάκι πισίνας με ιδιωτικό μπάνιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.