ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στο ”σφυρί” αύριο το μεγαλύτερο διαμάντι- Αναμένεται να φτάσει τα 70 εκατομμύρια δολ. (φωτό,vid)

Στο ”σφυρί” αύριο το μεγαλύτερο διαμάντι- Αναμένεται να φτάσει τα 70 εκατομμύρια δολ. (φωτό,vid)

Το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει βρεθεί εδώ και έναν αιώνα βγαίνει στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby στο Λονδίνο στις 29 Ιουνίου και αναμένεται να πωληθεί για 70 εκατομμύρια δολάρια!

Είναι 1.109 καρατίων και λέγεται «Lesedi La Rona» που σημαίνει «το φως μας» στα Tswana τη γλώσσα που ομιλείται στη Μποτσουάνα όπου και βρέθηκε. Το μέγεθος του διαμαντιού ισούται με μιας μπάλας του τένις και διαστάσεις 66,4 x 55 x 42 χιλιοστά. Είναι λευκό, ακατέργαστο και βρέθηκε το 2015 σε ορυχείο Lucara Diamond Corporation στην περιοχή Karowe και σύμφωνα με τον οίκο Sotheby μπορεί να είναι και 3 δισεκατομμυρίων ετών. Σύμφωνα με το Γεμμολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής, θεωρείται άριστης ποιότητας. Το ημιδιαφανές αυτό στολίδι θα μπορούσε να κοπεί και να δώσει μία από τις πιο σημαντικές συλλογές του κόσμου γι” αυτό η τιμή αναμένεται σύμφωνα με το Ινστιτούτο να είναι ακόμα ψηλότερη και να αγγίξει τα 100 εκατομμύρια δολάρια!

diamanti2

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.