Πορτογαλία: Πωλείται το βραβευμένο «πλωτό σπίτι» στην Praia da Luz (φωτό)

Πορτογαλία: Πωλείται το βραβευμένο «πλωτό σπίτι» στην Praia da Luz (φωτό)

Το πολυτελές αρχιτεκτονικό θαύμα που έχει ονομαστεί «πλωτό σπίτι», στην Praia da Luz στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας πωλείται έναντι σχεδόν 4,5 εκατ. ευρώ.

Το οίκημα έχει ήδη βραβευτεί για το design του ενώ έχει άπλετη θέα στην πορτογαλική ακτή. Η μοναδική τοποθεσία του, εξηγεί η Daily Mail, επέτρεψε στους αρχιτέκτονες να χρησιμοποιήσουν το τοπίο που το περιβάλλει για να δημιουργήσουν την εντύπωση πως το σπίτι δεν στηρίζεται στη γη αλλά με έναν τρόπο «επιπλέει»- εξ ου και το όνομά του.

Ο Πορτογάλος αρχιτέκτονας Mário Martins σχεδίασε το σπίτι σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του και χρησιμοποίησε το γυαλί για να ενισχύσει την αίσθηση πως η κατασκευή επιπλέει.

Η Μπάουχαους αισθητική του- που αντανακλάται στις γεωμετρικές φόρμες του- συμβάλλει στην ανάπτυξη άνετης, σύγχρονης και κομψής προσέγγισης των εσωτερικών και των εξωτερικών χώρων.

Το σπίτι διαθέτει ανοιχτούς χώρους με θέα στη θάλασσα και πισίνα η οποία μάλιστα ψηφίστηκε ως μία από τις καλύτερες στον κόσμο από το Conde Nast Traveller. Είναι επίσης ένα παράδειγμα εφαρμογής όλων των τεχνολογικών εξελίξεων καθώς διαθέτει κεντρικό σύστημα ελέγχου που διαχειρίζεται τον φωτισμό, την ασφάλεια και τα οπτικά μέσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
praisdak6praisdak5praisdak4praisdak3praisdak2praisdak1
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.