ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι Ευρωπαίοι προτιμούν τον… ύπνο από τους Ολυμπιακούς

Οι Ευρωπαίοι προτιμούν τον… ύπνο από τους Ολυμπιακούς

Oι τηλεθεατές στην Ευρώπη παρακολουθούν πολύ λιγότερο τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο σε σχέση αυτούς του Λονδίνου τέσσερα χρόνια πριν, καθώς οι διαφορές ώρας σπρώχνουν την μετάδοση των αγωνισμάτων στη μεταμεσονύκτια ζώνη.

Το 2012 οι αγώνες στο Λονδίνο, κατά την πρώτη εβδομάδα μετάδοσής τους, προσέλκυσαν 39,2 εκατομμύρια θεατές στην Βρετανία. Εναντι αυτού του αριθμού στο Ρίο, το οποίο έχει 4 ώρες διαφορά από την Βρετανία, καταγράφεται πτώση 37%, σύμφωνα με το BBC. 

Στο υπόλοιπο της ηπειρωτικής Ευρώπης, όπου η διαφορά ώρας είναι κατά μία μεγαλύτερη, η τελετή έναρξης μεταδόθηκε μετά τα μεσάνυκτα με αποτέλεσμα να καταγραφούν ανάλογες απώλειες στο πλήθος των τηλεθεατών σε Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία.

Τα πλεονεκτήματα της διοργάνωσης σε ευρωπαϊκό έδαφος καθίστανται εμφανή όταν γίνεται σύγκριση της τηλεοπτικής απήχησης των Ολυμπιακών σε Ρίο και Πεκίνο, με τις αντίστοιχες διοργανώσεις Αθήνας και Λονδίνου. Τις δύο πρώτες μέρες των Αγώνων σε Ρίο και Πεκίνο παρακολούθησαν περίπου 1,09 εκατομμύρια Δανοί, κατά 27% λιγότεροι σε σχέση με τους αντίστοιχους θεατές των Αγώνων του Λονδίνου.

Οι τηλεθεατές των Αγώνων του Ρίο στην Ιταλία ήταν κατά 15% λιγότεροι σε σχέση με τους τηλεθεατές της διοργάνωσης του Λονδίνου. «Γενικά, η νυχτερινή μετάδοση των Ολυμπιακών μείωσε το ιταλικό κοινό» σημείωσε ο Francesco Siliato, αναλυτής του Studio Frasi.

Στην Γερμανία, 1,87 εκατομμύρια άνθρωποι είδαν την τελετή έναρξης στο Ρίο, κατά 76% λιγότεροι σε σχέση με τέσσερα χρόνια πριν. Η πτώση ήταν ακόμα εντονότερη στην Ισπανία, όπου λιγότεροι από εκατομμύριο, δηλαδή μόλις το 21,8% του τηλεοπτικού κοινού, είδαν την τελετή, συγκριτικά με τα 5,6 εκατομμύρια Ισπανών που παρακολούθησαν την αντίστοιχη των Αγώνων του Λονδίνου.

Στην Αμερική, όπου να νούμερα τηλεθέασης είναι επίσης πεσμένα, παρατηρείται αύξηση των μεταδόσεων μέσω ψηφιακών πλατφορμών. Την Δευτέρα 15,2 εκατομμύρια, αριθμός ρεκόρ, χρήστες του Διαδικτύου επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα του BBC Sports, η οποία φιλοξένησε στιγμιότυπα από τους Ολυμπιακούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το άρθρο του Bloomberg αναφέρει την δήλωση του εκφωνητή του BBC: «Είναι απλά διαφορετικός τρόπος κατανάλωσής τους, λόγω της διαφοράς στην ώρα. Προφανώς και θα υπάρξει αλλαγή στο κοινό εξ αιτίας αυτού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.