Το πολυτελές γιότ Nahlin με σημαία Ηνωμένου Βασιλείου, βρίσκεται ανοιχτά του Ναυπλίου στην παραλία της Καραθώνας. Δεν είναι όμως ένα απλό γιοτ, αλλά ένα πλοίο με ιστορία.

Είναι ένα πολυτελές γιοτ και ένα από τα τελευταία τρία μεγάλα γιοτ ατμού που κατασκευάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1930.

Η πρώτη του ιδιοκτήτρια ήταν η Lady Annie Henrietta Yule, κληρονόμος του Sir David Yule. Κατόπιν αγοράστηκε, από τον Sir Anthony Bamford, πρόεδρο της JCB, μετά πέρασε στα χέρια του Βρετανού επιχειρηματία Sir James Dyson, ο οποίος είναι γνωστός ως ο εφευρέτης της διπλής ηλεκτρικής σκούπας (Cyclone bagless), η οποία λειτουργεί βάσει της αρχής της κυκλωνική διαχωρισμού. Το όνομα Nahlin λαμβάνεται από το Native American λέξη που σημαίνει «στόλο του ποδιού”. Το 1936 το Nahlin είχε ναυλωθεί από το βασιλιά Edward VIII.

Το σκάφος αγοράστηκε το 1937 από τον βασιλιά Carol ΙΙ της Ρουμανίας για £ 120.000 και μετονομάστηκε Luceafarul (Evening Star), και αργότερα Libertatea (Liberty). Μετά την παραίτηση του ρουμάνου μονάρχη το 1940, το γιότ πείρε το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρουμανίας και έμεινε δεμένο στο λιμάνι της πόλης του Γαλατσίου στο Δούναβη ως μουσείο και αργότερα ως πλωτό εστιατόριο. Το 1989 το σκάφος ανακαλύφθηκε από τον μεσίτη Νικόλαο Edmiston που αγόρασε το σκάφος το 1998 από τη ρουμανική κυβέρνηση. Η εταιρεία κατέβαλε $ 265.000 για την αγορά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!