Στην Πολύαιγο, στο νησάκι κοντά στην Κίμωλο, βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες και ακριβότερες θαλαμηγούς του κόσμου.

Η Al Mirqab που ανήκει στον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ σείχη Χαμάντ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι, έχει αγκυροβολήσει σε έναν από τους κολπίσκους.

Το άγριο εξωτικό τοπίο αυτού του μικρού νησιού, οι πανέμορφες ακτές και η εκπληκτική θάλασσα είναι πόλος έλξης για εκατοντάδες σκαφάτους που το επιλέγουν κάθε καλοκαίρι. Μεταξύ αυτών και ο σείχης του Κατάρ ο οποίος για ακόμη μια χρόνια επέλεξε την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η θαλαμηγός του συγκαταλέγεται στα θαύματα, όχι του κόσμου αλλά της ναυπηγικής! Διαθέτει πισίνα, ελικοδρόμιο, τζακούζι αίθουσα κινηματογράφου, πέντε σουίτες  και κόστισε 300 εκατομμύρια δολάρια. Για τους γκουρού της αγοράς σκαφών, αυτή τη στιγμή είναι το έκτο μεγαλύτερο σκάφος αναψυχής στον κόσμο και ένα από τα τέσσερα ακριβότερα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, ενδεχομένως και το ακριβότερο.

Ναυπηγήθηκε το 2008 στο Wewelsfleth της Γερμανίας ενώ χαρακτηρίστηκε ως το πιο σύγχρονο και πολυτελές σκάφος εκείνης της χρονιάς σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 133 μέτρων σκάφος ταξιδεύει πολύ συχνά στις ελληνικές θάλασσες, ενώ το χειμώνα αγκυροβολεί πολλές φορές στη μαρίνα του Φλοίσβου όπου του γίνεται συντήρηση και ανεφοδιασμός.