Το σπίτι σας είναι γεμάτο από άχρηστα αντικείμενα και έπιπλα; Τα βγάζετε μπροστά στο σπίτι σας και τα πουλάτε. Στις ΗΠΑ, όπου η επιχειρηματικότητα έχει χίλια πρόσωπα, αυτό επιτρέπεται. Στην Ελλάδα, όχι βέβαια.

Αποτελεί πραγματικά μια παράδοση των ΗΠΑ να βλέπεις μπροστά από σπίτια, ακόμη και άνετα ή όμορφα, ένα πανό που γράφει Yard sales ή Garage sales. Οι άνθρωποι, είτε από ανάγκη, είτε γιατί μετακομίζουν, είτε ακόμη γιατί θέλουν να ξεφορτωθούν τα περιττά πράγματα, πουλάνε τα πάντα μέσα στην αυλή τους ή μπροστά από το γκαράζ τους: από ρούχα, αντικείμενα, έπιπλα, έως αντίκες, παλαιά αντικείμενα και διάφορους θησαυρούς.

Η πώληση στον κήπο γίνεται σε μια ατμόσφαιρα χαλαρή και ευχάριστη. Κατά κανόνα, ο πωλητής προσφέρει στους επίδοξους πελάτες καφέ ή λεμονάδα, ενώ επιλέγονται οι ηλιόλουστες ημέρες για ευνόητους λόγους. Στις ΗΠΑ και στον Καναδά συμβαίνει αυτό, ελεύθερα για όλους. Αν και το πρακτορείο Bloomberg έγραψε πρόσφατα ότι στην Πενσυλβάνια οι Αρχές θέλουν να περιορίσουν κάπως το φαινόμενο Yard Sales και να υποχρεώσουν τον κάθε Αμερικανό να κάνει μόνο δύο φορές μπαζάρ στο σπίτι του.

Στην Ευρώπη τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Για να κάνει κάποιος yard sale στην αυλή του, στη Γαλλία για παράδειγμα, θα πρέπει να κάνει δήλωση στο δημαρχείο της περιοχής του πριν ξεκινήσει. Οι ιδιώτες μπορούν να κάνουν yard sales μόνο δύο φορές το χρόνο.

Στην Αμερική οι yard sales είναι παράδοση στην καθημερινή ζωή. Πολλά σάιτ έχουν δημιουργηθεί που δίνουν οδηγίες για το πώς να πετύχεις στις yard sales που διοργανώνεις. Ενώ άλλα σάιτ δίνουν συμβουλές πώς να επιπλώσεις το νέο σου διαμέρισμα αγοράζοντας όλα τα έπιπλα και αντικείμενα από Yard Sales ή Garage sales.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS: