Δεν θα πιστέψετε σε τι μεταμορφώθηκε αυτό το καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου [φωτό]

Δεν θα πιστέψετε σε τι μεταμορφώθηκε αυτό το καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου [φωτό]

Ένα χλιδάτο σπίτι στο Λονδίνο που έχει φτιαχτεί εκεί που βρισκόταν ένα μυστικό καταφύγιο του Ψυχρού Πολέμου, πωλείται πλέον έναντι 3 εκατομμυρίων λιρών.

Για κάθε θαυμαστή της πολυτέλειας και της ιστορίας, το υπερπολυτελές σπίτι στο νοτιοανατολικό Λονδίνο έχει πέντε υπνοδωμάτια και διαθέτει μια εντυπωσιακή γυάλινη οροφή και άφθονο υπόγειο χώρο. Το καταφύγιο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’50 ως ένα μέρος για να προσφύγει κάποιος σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης, αλλά ποτέ δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί και εγκαταλείφθηκε για χρόνια, πριν μετατραπεί σε ένα πολυτελές σπίτι που ονομάζεται Glass House, δηλαδή «γυάλινο σπίτι».

Σαν καταφύγιο ήταν πλήρως εξοπλισμένο με έναν κοιτώνα, χώρους για μπάνιο, άφθονο φαγητό, νερό και προμήθειες καυσίμων σε περίπτωση που οι εκλεγμένοι ηγέτες ή κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναγκάζονταν να τρέξουν εκεί. Είχε επίσης έναν χάρτη του χώρου και γεννήτριες, αλλά και συστήματα φιλτραρίσματος του αέρα.

Τα παράθυρα και οι πόρτες ήταν σκαλισμένες στους χοντρούς τοίχους του καταφυγίου, ενώ σήμερα τα δωμάτια του σπιτιού είναι οργανωμένα γύρω από μια πισίνα. Φυσικά, από το υπερπολυτελές σπίτι δεν λείπει το γκαράζ για 3 αυτοκίνητα, μια σουίτα και ένα playroom κάτω ακριβώς από το περιποιημένο γκαζόν.

Το φως του ήλιου γεμίζει όλο το σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας, χάρη σε μια γυάλινη οροφή σε στυλ αίθριου, ενώ υπάρχουν αυτοματοποιημένα χειριστήρια για το φωτισμό, τις κουρτίνες και τα παράθυρα.

Ο κτηματομεσίτης που έχει αναλάβει την πώλησή του, αναφέρεται στην προνοητικότητα και το όραμα των αρχιτεκτόνων και των κατασκευαστών οι οποίοι μετέτρεψαν ένα λειτουργικό κτίριο σε ένα υπέροχο σπίτι πολυτελείας του οποίου βέβαια η τιμή σήμερα είναι αστρονομική.

Δείτε τις φωτογραφίες από τους χώρους του:

katafygio1katafygio2katafygio3katafygio4katafygio5katafygio6katafygio7katafygio8katafygio9katafygio10katafygio11katafygio12katafygio13

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.