ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Χριστούγεννα: 10 δώρα που δεν πρέπει να πας ποτέ όταν σε καλούν σε ρεβεγιόν (φωτό)

Χριστούγεννα: 10 δώρα που δεν πρέπει να πας ποτέ όταν σε καλούν σε ρεβεγιόν (φωτό)

Ένα από τα πράγματα που είθισται να συμβαίνει κατά τη διάρκεια των εορτών είναι και η ανταλλαγή δώρων μεταξύ συγγενών και φίλων, σε ένδειξη χαράς και αγάπης απέναντι στα πρόσωπα που μοιράζονται αυτές τις τόσο σημαντικές στιγμές.

Κι ενώ η επιλογή ενός δώρου φαντάζει αρκετά εύκολη και ευχάριστη υπόθεση, με τους αποδέκτες των δώρων να υποστηρίζουν πως θα είναι ευχαριστημένοι οτιδήποτε κι αν επιλέξετε, στην πραγματικότητα, η κατάσταση είναι πολύπλοκη.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή δώρων δεν είναι τόσο το χρηματικό ποσό που επιθυμείτε να ξοδέψετε, αλλά κάποιες προκαταλήψεις, πεποιθήσεις βάσει των οποίων ορισμένα δώρα ενδέχεται να έχουν μια δυσοίωνη σημασία και να δυσαρεστήσουν την οικοδέσποινα ή τον οικοδεσπότη του ρεβεγιόν.

Η Μάρσι Μπλουμ, event planner των σελέμπριτις, σας δίνει πολύτιμες συμβουλές.

Λευκά λουλούδια http://www.yucca.gr/image/data/covers/white%20cover.jpg

Αν και ταιριάζουν απόλυτα στο λευκό πέπλο που σκεπάζει τη φύση το χειμώνα, τα λευκά λουλούδια σε ορισμένες παραδόσεις συνδέεονται με γεγονότα όπως ο θάνατος και η κηδεία, επομένως δεν θα ήταν και τόσο ευχάριστο δώρο για αυτόν που σας υποδέχεται στο σπίτι του της γιορτές.

Στολίδια για το δέντρο http://p4.storage.canalblog.com/43/23/715886/59656367.jpg

Θα έχετε σκεφτεί ότι και το σπίτι στο οποίο θα δώσετε το «παρών» πρόκειται να έχει έναν εντυπωσιακό στολισμό, όπως το δικό σας και ότι τα χριστουγεννιάτικα στολίδια αποτελούν ιδανική λύση σε μια τέτοια περίσταση, ωστόσο θα πρέπει να υπολογίσετε δύο πράγματα: Με τον αριθμό των ανθρώπων που προτιμούν την εναλλακτική εορταστική διακόσμηση να αυξάνεται, τα στολίδια μπορεί να μην είναι πρακτικά και τόσο χρήσιμα. Επίσης, αν δεν γνωρίζετε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των ανθρώπων που σας έχουν προσκαλέσει, δεν θα ήταν καλό να προσφέρετε ως δώρο στολίδια που έχουν κάποια θρησκευτική σημασία ή την υπονοούν.

Διακοσμητικό αξεσουάρ

Οτιδήποτε έχει να κάνει με τη διακόσμηση ενός χώρου, έχει πολύ προσωπικό χαρακτήρα. Είναι επομένως μια ακατάλληλη επιλογή για τις περιπτώσεις που δεν γνωρίζετε τις προτιμήσεις και την αισθητική του ανθρώπου που σας κάλεσε, κάτι που σίγουρα δεν ισχύει για συγγενικά πρόσωπα ή πρόσωπα του πολύ στενού περιβάλλοντος σας. Αποφύγετε ιδιαίτερα έργα τέχνες.

Δώρα που δεν έχουν περιτύλιγμα http://www.teleiosgamos.gr/wp-content/uploads/2013/12/06_gift_wrapping.jpg

Πιθανότατα να σας έχει περάσει από το μυαλό η ιδέα να δωρίσετε ένα αντικείμενο, που έχετε λάβει εσείς προηγουμένως ως δώρο αλλά δεν θα ήταν και τόσο κομψό να το προσφέρετε δίχως το περιτύλιγμα του ή να ξεχάσετε επάνω του την κάρτα με τις ευχές που αφορούσε στο δικό σας πρόσωπο. Φροντίστε να το συσκευάσετε ξανά.

Τρόφιμα και ποτά http://deite.gr/wp-content/uploads/2015/05/Mamashome.jpg

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όταν θέλετε να δωρίσετε ένα κουτί γλυκά στην οικοδέσποινα ή τον οικοδεσπότη σας ή ακόμα και κάποιο ποτό, καθώς αρκετοί άνθρωποι υποφέρουν από αλλεργίες, όπως αυτές στους ξηρούς καρπούς. 

Τελευταία λέξη της τεχνολογίας ή αλλιώς γκάτζετ

Είναι μια από τις «τάσεις» στο χώρο της αγοράς, αφού οι καταναλωτές συνηθίζουν να προτιμούν έξυπνες συσκευές και πρωτότυπα γκάτζετ ως δώρα, ωστόσο οι άνθρωποι που έχουν εμμονή με την τεχνολογία γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες για τα νέα προϊόντα, καθώς επίσης τις πιο πολλές φορές έχουν ήδη προλάβει να τα αποκτήσουν.

Γλυκά από τα χέρια σας http://www.content.4ty.gr/merchants/photos/37286-AGROTIKA-PROIONTA-GYNAIKEIOS-AGROTIKOS-SYNETAIRISMOS-BELBENTOY-KOZANIS---GLYKA-KOYTALIOY-MARMELADES-BELBENTOS---SYKA-RODAKINA-BERYKOKA-KOMPOSTES-KOZANI-5.jpg

Μπορεί να είστε top στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, αλλά έχετε κατά νου πως κάθε καλός οικοδεσπότης φροντίζει να έχει πάντοτε έτοιμο ένα γλυκό.

Ογκώδη δώρα

Αποφύγετε να φορτώσετε το βάρος τους στους ανθρώπους που σας έχουν καλέσει στο ρεβεγιόν σε κάποιο χώρο εκτός σπιτιού, όπως για παράδειγμα ένα εστιατόριο. Θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το γεγονός ότι ένιωσαν άνετα κατά τη διάρκεια της επιστροφής.

Πολυτελές δώρο http://www.e-contest.gr/wp-content/uploads/2016/09/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-Be-a-Princess-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CF%8E%CF%81%CE%BF-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B1%CF%82-140%E2%82%AC.jpg

Η οικοδέσποινα ή ο οικοδεσπότης ενδέχεται να είναι ένα πολύ αγαπημένο σας πρόσωπο, το οποίο θα θέλατε να το ικανοποιήσετε στο μεγαλύτερο βαθμό, όμως μην το παρακάνετε ποτέ με τη χλιδή ενός δώρου, το κόστος του οποίου δεν θα ανταποκρίνεται στην περίσταση.

Χαμηλό κόστος 

Ενα καλό δώρο πρέπει να ξεκινάει από την τιμή των 15 ευρώ και να φτάνει τα 50, σύμφωνα με την event planner των σταρ, οπότε μην αγοράσετε ποτέ ένα κουτί με οικονομικά κεράσματα ή την πιο φθηνή ετικέτα κρασιού από την κάβα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: bovary.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.