ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Mukbanger: Η νέα διαδικτυακή… μόδα όπου βγάζεις λεφτά απλώς τρώγοντας

Mukbanger: Η νέα διαδικτυακή… μόδα όπου βγάζεις λεφτά απλώς τρώγοντας

Εκατοντάδες άνθρωποι στη Νότια Κορέα βλέπουν διαδικτυακά σχεδόν κάθε βράδυ έναν έφηβο την ώρα που τρώει το βραδινό του και μάλιστα πληρώνουν γι αυτό.

Πρόκειται για ένα… νοτιοκορεάτικο φαινόμενο που ονομάζεται Mukbang, προερχόμενο από τις λέξεις “φαγητό” και “ζωντανή σύνδεση” στα κορεάτικα. Οι χρήστες του διαδικτύου βλέπουν τον BJ Patoo και άλλους χρήστες να τρώνε και να μιλάνε σε ζωντανή σύνδεση μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών τους.

Οι περισσότεροι θεατές είναι επίσης έφηβοι ή νεαροί ενήλικες οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να δωρίζουν στον έφηβο που ασχολείται με το Mukbang, διαδικτυακά “αστέρια” τα οποία στοιχίζουν 10 σεντς το ένα. Ο BJ ανταλλάσσει τα συγκεκριμένα “αστέρια” σε μετρητά.

Το 2013 ο Νοτιοκορεάτης έφηβος έβγαλε 250.000 δολάρια μόνο και μόνο από το Mukbang, δηλαδή τρώγοντας μπροστά στον υπολογιστή του.

Η όλο και μεγαλύτερη απήχηση που έχει το Mukbang στους Νοτιοκορεάτες δικαιολογείται από τους ειδικούς στο ότι οι ζωές των νέων της χώρας γίνονται μοναχικές, έτσι, μέσω αυτής της δραστηριότητας αυτής νιώθουν πως έχουν κάποιον παρέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.