ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Pirelli 45η έκδοση: Το ημερολόγιο που κάθε χρόνο γράφει τη δική του ιστορία

Pirelli  45η έκδοση: Το ημερολόγιο που κάθε χρόνο γράφει τη δική του ιστορία

Οι φωτογραφίες του Tim Walker μαγεύουν τους αναγνώστες της Vogue, κάθε μήνα, πάνω από μία δεκαετία. Εξεζητημένα σκηνικά και ρομαντικά στοιχεία χαρακτηρίζουν το αμίμητο στυλ του. Μετά από 15ετή ενασχόληση με φωτογραφικά κάδρα, ο Walker αποφάσισε να γίνει και κινηματογραφικός δημιουργός.

Γεννήθηκε στην Αγγλία το 1970 και το ενδιαφέρον του για τη φωτογραφία ξεκίνησε στη βιβλιοθήκη Condé Nast στο Λονδίνο όπου εργάστηκε στο αρχείο του Cecil Beaton ένα χρόνο πριν το Πανεπιστήμιο. Μετά από το πτυχίο BA Honors τριετούς φοίτησης στη Φωτογραφία στο Exeter College of Art, ο Walker απέσπασε το τρίτο βραβείο ως Ανεξάρτητος Νεαρός Φωτογράφος της Χρονιάς (The Independent Young Photographer Of The Year).

Με τη αποφοίτησή του το 1994, ο Walker εργάστηκε σαν freelance βοηθός φωτογράφος στο Λονδίνο πριν μετακομίσει στη Νέα Υόρκη σαν βοηθός πλήρους απασχόλησης δίπλα στον Richard Avedon. Όταν επέστρεψε στην Αγγλία, αρχικά ασχολήθηκε με πορτρέτα και ντοκιμαντέρ για Βρετανικές εφημερίδες. Στην ηλικία των 25, φωτογράφισε το πρώτο του fashion story για τη Vogue, και από τότε φωτογραφίες του έχουν κοσμήσει τη Βρετανική, Ιταλική και Αμερικανική έκδοση καθώς και τα W Magazine και LOVE Magazine.

Ο Walker οργάνωσε την πρώτη του σημαντική έκθεση στο Design Museum του Λονδίνου το 2008. Αυτό συνέπεσε με τη έκδοση του βιβλίου του ‘Pictures’ από την εκδοτική εταιρεία teNeues.

Το 2010,η πρώτη ταινία μικρού μήκους του Walker, ‘The Lost Explorer’ έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου το Λοκάρνο στην Ελβετία, και στη συνέχεια κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο Chicago United Film Festival, 2011.

Το 2012 εγκαινιάστηκε η φωτογραφική έκδοση του Walker με τίτλο ‘Storyteller’ στο Somerset House, Λονδίνο. Η έκθεση συνέπεσε με την έκδοση του βιβλίου του ‘Storyteller’ από το εκδοτικό οίκο Thames and Hudson. Εξάλλου, το 2013 σε συνεργασία με τους Lawrence Mynott και Kit Hesketh-Harvey, εξέδωσε το The Granny Alphabet, μία μοναδική συλλογή πορτρέτων και εικόνων που τιμά τις γιαγιάδες.

Ο Walker τιμήθηκε με το ‘Isabella Blow Award for Fashion Creator’ από το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας (British Fashion Council) το 2008 και με το Infinity Award από το Διεθνές Κέντρο Φωτογραφίας (The International Center of Photography) το 2009. Το 2012 Walker έλαβε Τιμητική Υποτροφία (Honorary Fellowship) από την Βασιλική Φωτογραφική Εταιρεία (Royal Photographic Society).

Το Victoria & Albert Museum και η National Portrait Gallery στο Λονδίνο περιλαμβάνουν φωτογραφίες του Walker στις μόνιμες συλλογές τους.

Ο Tim ζει στο Λονδίνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.