ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Selfie: Μήπως σχετίζονται με ψυχικά νοσήματα και είναι εθιστικές;

Selfie: Μήπως σχετίζονται με ψυχικά νοσήματα και είναι εθιστικές;

Η ανάγκη μας να μοιραστούμε ένα πορτρέτο μας, μια προσωπική μας στιγμή δεν είναι πάντα αθώα. Η εμμονή μας αυτή πολλές φορές μπορεί να χρήζει παρακολούθηση και κατ’ επέκταση βοήθεια από ειδικό. Η εξάρτηση από το ίντερνετ θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ψυχικών ασθενειών.

Όπως λένε ειδικοί «ουσιαστικά οι selfie είναι αυτοπορτραίτα και αυτά συμπεριλαμβάνονταν στα έργα σχεδόν κάθε καλλιτέχνη, είναι μια προσωπική έκφραση». Η θεραπεία είναι αναγκαία όταν κάποιος άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς selfie, όταν επιδεικνύει το κάθε βήμα του. Όταν αυτό γίνεται έμμονη ιδέα, τότε πρέπει να πάει στον γιατρό.

Οι ψυχολόγοι σημειώνουν πως η μανία των selfie έχει προσβάλει τους νέους από τα 13 μέχρι τα 30, και κυρίως τις κοπέλες, οι οποίες εκτός από τις προσωπικές, αρέσκονται να τραβάνε και ομαδικές selfie.

Οι νέοι, στην προσπάθεια τους να αυτοπροβληθούν και να τραβήξουν το ενδιαφέρον όσο γίνεται περισσότερο στα κοινωνικά δίκτυα, φωτογραφίζονται με φόντο ένα κτίριο που φλέγεται, ανθρώπους που παλεύουν μεταξύ τους, είτε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι που επιδιώκουν ακόμη μεγαλύτερη επικοινωνία, και τότε αρχίζουν να ανεβάζουν στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες τους με φόντο φαγητό, τη ντουλάπα, το ντους. Η επιθυμία να αποθανατίζει κάποιος το κάθε βήμα του οδηγεί στο να πλημμυρίζουν τα κοινωνικά δίκτυα από συνηθισμένες selfie της καθημερινής ζωής, που ακόμη και οι ίδιοι οι δημιουργοί τους δεν ξέρουν γιατί το κάνουν αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως υποστηρίζουν ειδικοί, ζούμε στην εποχή του εγωκεντρισμού, πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει ούτε τον κοινωνικό ρόλο του, ούτε το πού ανήκει ως προσωπικότητα, και από εδώ πηγάζει η αναζήτηση πειραμάτων. Στη διαδικασία της αναζήτησης της ταυτότητας γεννιέται η ανάγκη, η επιθυμία να βλέπεις τον εαυτό σου, να τον επιδεικνύεις και να λαμβάνεις την επιδοκιμασία των άλλων. Οι ψυχίατροι είναι βέβαιοι πως η νέα παθολογική μανία με τις selfie, τα αυτοπορτραίτα δηλαδή, οδηγεί στην εξάρτηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.