ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η γηραιότερη γυναίκα στην Ευρώπη πέθανε στην ηλικία των 116 ετών!

Η γηραιότερη γυναίκα στην Ευρώπη πέθανε στην ηλικία των 116 ετών!

«Έφυγε» ενάμισι μήνα μετά τον εορτασμό των 116ων γενεθλίων της. Είχε πάντα ένα ποτήρι γλυκό κρασί δίπλα στο πιάτο της… Το θεωρούσε «ελιξήριο της ζωής» και φαίνεται να είχε ισχυρούς λόγους να το υποστηρίζει. Η Ισπανίδα Άνα Βέλα απεβίωσε σε ηλικία 116 ετών, κατέχοντας το ρεκόρ της γηραιότερης γυναίκας στην Ευρώπη.

Η γυναίκα που γεννήθηκε στην πόλη Πουέντε Ζενίλ, στην περιοχή της Κόρντομπα, «έφυγε» ενάμισι μήνα μετά τον εορτασμό των 116ων γενεθλίων της. Η τρίτη γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο, ζούσε με την 90χρονη κόρη της και άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια του ύπνου της.

Η Άνα Βέλα μετακινήθηκε στην Καταλονία τη δεκαετία του 1940, όπου έζησε μέχρι και την τελευταία της ημέρα. Το ρεκόρ της γηραιότερης γυναίκας στην Ευρώπη περιήλθε στην κατοχή της στις 15 Απριλίου, όταν απεβίωσε η Ιταλίδα Έμα Μοράνο, σε ηλικία 117 ετών. Στις 16 Οκτωβρίου έκλεισε τα 116, διανύοντας άλλες 42 ημέρες από το 117ο έτος της ζωής της. Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας της, δήλωσε «ένα ποτήρι γλυκό κρασί». Έτρωγε τα πάντα, αλλά με μέτρο και πάντα σπιτικό φαγητό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά τον θάνατο της Ισπανίδας Άνα Βέλα, γηραιότερη γυναίκα στην Ευρώπη είναι πλέον η Ιταλίδα Μαρία Τζιουζέπα Ρομπούτσι, η οποία θα κλείσει τα 114 το Μάρτιο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.