ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

12 τραγουδιστές που πέθαναν χωρίς να αφήσουν διαθήκη

12 τραγουδιστές που πέθαναν χωρίς να αφήσουν διαθήκη

Στις 16 Αυγούστου 2018, η «βασίλισσα της σόουλ» Αρίθα Φράνκλιν «έφυγε» από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο, σε ηλικία 76 ετών και εκτός από την τεράστια φωνή, την επιτυχημένη και μακρά πορεία της και τα μεγάλα τραγούδια που ερμήνευσε, πίσω της έμεινε και μια εξίσου μεγάλη περιουσία που αγγίζει τα 80 εκατομμύρια δολάρια.

Έτσι, μετά την πρώτη έκπληξη που προκαλεί η αναφορά ενός τόσο μεγάλου ποσού, έρχεται μια δεύτερη -και ακόμα μεγαλύτερη κατά τη γνώμη μας- καθώς η Φράνκλιν πέθανε χωρίς να έχει συντάξει διαθήκη για μια τόσο μεγάλη περιουσία, παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ήδη από το 2010.

Οι τέσσερις γιοι της λοιπόν, ως οι νόμιμοι δικαιούχοι της κληρονομιάς, θα πρέπει να διεκδικήσουν την περιουσία ακολουθώντας το γράμμα του νόμου και όλη τη γραφειοκρατία που ορίζει η λύση δια της νόμιμης οδού.

Ωστόσο, η «βασίλισσα της σόουλ» δεν αποτελεί τη μοναδική περίπτωση καλλιτέχνη που αμέλησε να τακτοποιήσει τη… μικρή αυτή εκκρεμότητα.

Όπως θα δείτε αμέσως παρακάτω, 11 ακόμα πασίγνωστοι σταρ της παγκόσμιας μουσικής, κατέβηκαν από τη σκηνή της ζωής, χωρίς να έχουν φροντίσει τη σύνταξη της διαθήκης τους ώστε η κινητή και ακίνητη περιουσία τους να καταλήξει -με συνοπτικές διαδικασίες- στα χέρια που επιθούσαν οι ίδιοι.

Πρινς
Απεβίωσε στις 21 Απριλίου 2016 σε ηλικία 57 ετών, σοκάροντας τον κόσμο της μουσικής και το κοινό παγκοσμίως. Αιτία του αιφνίδιου θανάτου του «πρίγκιπα της ποπ» ήταν η υπερβολική δόση αναλγητικών φαρμάκων. Η αμύθητη περιουσία που άφηνε πίσω του ορφανή άγγιζε τα 300 εκατ. δολάρια.

Έιμι Γουάινχάουζ
Η ξεχωριστή φωνή της Έιμι Γουάινχάουζ σίγησε για πάντα στις 23 Ιουλίου 2011. Η Έιμι στα 27 της μόλις χρόνια, πέθανε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Η περιουσία της μέχρι την ημέρα που πέθανε ήταν 4,66 εκατ. δολάρια.

Kερτ Κομπέιν
Ο frontman των Nιρβάνα, ακόμα ένας από τους μουσικούς από το καταραμένο «club 27», έδωσε τέλος στη ζωή του στις 5 Απριλίου 1994. Μέχρι τη μέρα του θανάτου του, η μεγάλη περιουσία του 27χρονου Κερτ Κομπέιν ήταν 450 εκατ. δολάρια.

Τουπάκ Σακούρ
Στις 13 Σεπτεμβρίου 1996 ο διάσημος ράπερ άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ύστερα από την επίθεση που δέχτηκε στις 7 Σεπτεμβρίου. Ο Τουπάκ ήταν μόλις 25 ετών και βρισκόταν βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του, ενώ η περιουσία του άγγιζε τα 40 εκατ. δολάρια.


Τζίμι Χέντριξ
Ακόμα ένα μέλος από το καταραμένο 27. Ο εμβληματικός μουσικός και κιθαρίστας πέθανε τα 27 του χρόνια από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών στις 18 Σεπτεμβρίου 1970. Η περιουσία του στιγμή του θανάτου ανερχόταν στα 175 εκατ. δολάρια.

Μπομπ Μάρλεϊ
Ούτε ο μεγάλος σταρ της ρέγκε φρόντισε να τακτοποιήσει την περιουσία του και να εξασφαλίσει τους κληρονόμους του, συντάσσοντας τη διαθήκη του. Ο Μάρλεϊ έφυγε στα 36 του χρόνια, στις 11 Μαϊου 1981, χτυπημένος από τον καρκίνο, αφήνοντας μια περιουσία ύψους 30 εκατ. δολαρίων.

Σόνι Μπόνο
Ο πρώην σύζυγος της Σερ με την οποία μας έδωσαν αγαπημένα τραγούδια ως το δημοφιλές ντουέτο Σόνι & Σερ, έχασε τη ζωή του μετά από ατύχημα που είχε κάνοντας σκι. Ο 62χρονος Σόνι πέθανε στις 5 Ιανουαρίου 1998 χωρίς να αφήσει διαθήκη για την περιουσία του που ανερχόταν τότε στα 15 εκατ δολάρια.

Μπάρυ Γουάιτ
Ο «πρίγκιπας της σόουλ» με την ξεχωριστή βαθιά, βελούδινη φωνή και τον ιδιαίτερο τρόπο ερμηνείας, πέθανε από έμφραγμα του μυοκαρδίου στις 4 Ιουλίου 2003. Από το 2002 ο τραγουδιστής αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα καθώς διαγνώστηκε με νεφρική ανεπάρκεια, ενώ δυο μήνες πριν πεθάνει υπέστη και σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο. Να θυμίσουμε επίσης ότι επί χρόνια αντιμετώπιζε πρόβλημα υψηλής αρτηριακής πίεσης, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να ρυθμίσει τα κιλά του. Ο 58χρονος Γουάιτ, πεθαίνοντας άφησε πίσω του περιουσία της τάξης των 20 εκατ. δολαρίων.

Μάρβιν Γκέι
Την 1η, Απριλίου 1984, παραμονή των γενεθλίων του, ο Μάρβιν Γκέι πέφτει νεκρός από το χέρι του πατέρα του ο οποίος τον πυροβόλησε στο σπίτι τους στο Ουέστ Άνταμς του Λος Άντζελες. Η περιουσία που θα διεκδικούσαν οι κληρονόμοι του 44χρονου Γκέι ήταν 5 εκατ. δολάρια.

Tζον Ντένβερ
Στις 12 Οκτωβρίου 1997ο Ντένβερ χάνει τη ζωή του στα 53 του χρόνια σε ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα. Η περιουσία του ήταν 60 εκατ. δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπίλι Χόλιντεϊ
Η θρυλική φωνή της τζαζ και από τις πιο επιδραστικές τραγουδίστριες όλων των εποχών έφυγε από τη ζωή στις 17 Ιουλίου 1959 και σε ηλικία μόλις 44 ετών. Εξαρτημένη από τις ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ, η Χόλιντεϊ πέθανε από κίρρωση του ήπατος αφήνοντας πίσω της «μόνο» 1 εκατ. δολάρια…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.