Boss Hog V: Το sequel του κορυφαίου ουίσκι για το 2017 κυκλοφορεί σε φέρετρο. Γιατί;

Boss Hog V: Το sequel του κορυφαίου ουίσκι για το 2017 κυκλοφορεί σε φέρετρο. Γιατί;

Σε περίπτωση που δεν είχες ακούσει ποτέ γι’ αυτήν (που είναι και το πιθανότερο αν δεν ασχολείσαι εκτενώς με τον κόσμο των spirits), η WhistlePig είναι μία ομάδα φανατικών του ουίσκι που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ και τον Καναδά και φτιάχνει μερικά από τα πιο ιδιαίτερα rye του πλανήτη, παρότι το αποστακτήριό της στο Vermont ξεκίνησε τη λειτουργία του μόλις το 2007.

Σε συνεργασία με τον Dave Pickerell (ο master distiller που φτιάχνει και το ουίσκι των Metallica) κατάφεραν να κερδίσουν τον τίτλο του καλύτερου ουίσκι και κορυφαίο rye της Αμερικής στον διαγωνισμό San Francisco World Spirits με το Boss Hog IV: The Black Prince. Κάποιοι δεν δίστασαν να το χαρακτηρίσουν και σαν το κορυφαίο ουίσκι σε όλο τον πλανήτη για το 2017.

Φέτος λοιπόν, ήρθε η ώρα για τη συνέχεια του άκρως ενδιαφέροντος rye ουίσκι. Ο διάδοχος ονομάζεται The Boss Hog V: The Spirit of Mauve, είναι ένα straight rye 13 ετών και το όνομά του είναι ένας συνδυασμός από τον “κακό” της δημοφιλούς σειράς The Dukes of Hazzard (που υποδυόταν ο Sorrell Booke) και του κατοικίδιου γουρουνιού του Pickerell, Mauve, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Γι’ αυτόν το λόγο άλλωστε το κουτί του ποτού έχει σχήμα φέρετρου.

“Το rye ουίσκι είναι εξαιρετικά πικάντικο και πολύπλοκο. Υπήρξαν κάποια μυστικά που ακολουθήσαμε στην παραγωγή της σίκαλης, που αποδείχθηκε υψηλότατης ποιότητας και κάναμε έντονη προσπάθεια να μειώσουμε την επίδραση της τανίνης (σ.σ. προκύπτει από τα λιπίδια και τα αρωματικά συστατικά του ξύλου του βαρελιού και επηρεάζουν τη γεύση) στο τελικό προϊόν. Επίσης, πετύχαμε την ισορροπία ανάμεσα στο πικάντικο σώμα και τις νότες καραμέλας, αμέσως μόλις βγήκε από το βαρέλι” αναφέρει ο Pickerell, που προτείνει σε όποιον αποκτήσει σύντομα μία τέτοια φιάλη να το δοκιμάσει αυστηρά σκέτο.

Η 5η εκδοχή του brand Boss Hog είναι ένα μοναδικό blend γλυκών και πικάντικων γεύσεων, με εξαιρετική ισορροπία ανάμεσα στην αμερικάνικη σχολή και την γαλλική πολυπλοκότητα των αποσταγμάτων. Στην μύτη βγάζει μήλο, τζίντζερ και πιπέρι μαζί με καραμέλα και μπαχαρικά, στο στόμα προστίθεται η αίσθηση του maple syrup και των αχλαδιών, ενώ στην επίγευση μένουν οι φρουτώδεις γεύσεις, με ολίγη από βελανιδιά (από το βαρέλι).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τιμή του Boss Hog V δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, αλλά ο προκάτοχός του τιμολογείται στα περίπου $500/ φιάλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.