ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πέντε απλοί τρόποι για να στεγνώνουν τα ρούχα πιο γρήγορα τον χειμώνα

Πέντε απλοί τρόποι για να στεγνώνουν τα ρούχα πιο γρήγορα τον χειμώνα

Το χειμώνα, εξαιτίας της κακοκαιρίας, της χαμηλής θερμοκρασίας και της υγρασίας, τα ρούχα αργούν να στεγνώσουν.

Ακόμη κι όταν δεν βρέχει, πολλοί επιλέγουν να απλώνουν τα ρούχα μέσα στο σπίτι. Όμως, έχει αποδειχθεί ότι το άπλωμα των ρούχων μέσα στο σπίτι, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο αναπνευστικό.

Υπάρχουν πέντε «μυστικά» στο άπλωμα, που μπορείτε να κάνετε για να στεγνώνουν πιο γρήγορα τα ρούχα το χειμώνα.

Βάλτε πλυντήριο νωρίς το πρωί
Αν βάλετε πλυντήριο νωρίς το πρωί, θα απλώσετε και τα ρούχα το πρωί. Έτσι, τα ρούχα θα έχουν αρκετές ώρες μέχρι να στεγνώσουν. Αν βάλετε πλυντήριο πιο αργά μέσα στη νύχτα, θα τα απλώσετε αργά και, εξαιτίας της υγρασίας τη νύχτα, θα στεγνώσουν την επόμενη ημέρα.

Απλώστε τα ρούχα τεντωμένα
Όταν απλώνετε τα ρούχα, επιλέξτε να τα «πιάσετε» από τις άκρες και όχι από τη μέση. Με αυτό τον τρόπο θα στεγνώσουν καλά και δεν θα κρατήσουν την υγρασία.

Μην γεμίζετε τα σκοινιά ή την απλώστρα
Όταν γεμίζετε τα σκοινιά ή την απλώστρα με ρούχα, ο αέρας «περνά» πιο δύσκολα κι έτσι, στεγνώνουν με πιο αργό ρυθμό. Αφήστε κενά για να υπάρχει αέρα και να στεγνώσουν εντελώς.

Γυρίστε τα
Όταν απλώνετε τα ρούχα το πρωί, καλό είναι μέσα στην ημέρα να τα γυρνάτε και από τις δύο πλευρές. Έτσι, θα τα «πιάσει» περισσότερος ήλιος και αέρας και θα στεγνώσουν πιο γρήγορα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μαζέψτε τα πριν νυχτώσει
Το χειμώνα, έχει πολύ υγρασία το βράδυ. Αν έχετε απλώσει ρούχα, μαζέψτε τα ρούχα το βράδυ, ακόμη κι αν δεν έχουν στεγνώσει εντελώς. Αν είναι ακόμη αρκετά νωπά, μπορείτε να απλώσετε την επόμενη ημέρα για να στεγνώσουν εντελώς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.