ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πανεπιστήμιο μετονόμασε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε «ημέρα για…!»

Πανεπιστήμιο μετονόμασε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε «ημέρα για…!»

Ένα πανεπιστήμιο στο Πακιστάν αποφάσισε να μετονομάσει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε «ημέρα για τις αδελφές» και να διανείμει, με την ευκαιρία αυτή, φουλάρια και πασμίνες στις φοιτήτριες, θέλοντας να αντιταχθεί σε μια «κουλτούρα της Δύσης», που επικρίνεται ως εισαγόμενη.

Η αλλαγή στοχεύει στο να προωθήσει την «κουλτούρα της Ανατολής και τις ισλαμικές παραδόσεις μεταξύ των νέων», εξηγεί το Γεωργικό Πανεπιστήμιο του Φαϊσαλαμπάντ (UAF/Est) σε μια ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό του.

«Στην κουλτούρα μας, οι γυναίκες είναι ολοένα και πιο αυτόνομες και κερδίζουν τον σεβασμό των άλλων ως αδελφές, μητέρες, κόρες και σύζυγοι» επισημαίνει ο αντιπρύτανης Ζάφαρ Ικμπάλ.

«Τείνουμε να ξεχάσουμε την κουλτούρα μας και η δυτική κουλτούρα ριζώνει στην κοινωνία μας» συνεχίζει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι το Γεωργικό Πανεπιστήμιο σκέφτεται να «διανείμει μαντίλες, πασμίνες και μπλούζες με τον λογότυπό του στις φοιτήτριες», στις 14 Φεβρουαρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το UAF θέλει να κάνει δώρο τουλάχιστον 1.000 μαντίλες στις 14.000 φοιτήτριες που σπουδάζουν εκεί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κάμαρ Μπουκάρι, ο εκπρόσωπος τύπου του πανεπιστημίου, απευθύνοντας έκκληση για δωρεές προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η όλη επιχείρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.