Αυστραλία: Έξαλλοι με την «ταπεινή» χωριάτικη σαλάτα – «Δεν μπορώ ούτε να την κοιτάξω» (φωτο)

Αυστραλία: Έξαλλοι με την «ταπεινή» χωριάτικη σαλάτα – «Δεν μπορώ ούτε να την κοιτάξω» (φωτο)

Όλοι οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα θέλουν να δοκιμάσουν ένα πιάτο – σήμα κατατεθέν της χώρας μας – την χωριάτικη σαλάτα.

Μετά το κράξιμο στους New York Times για το παστίτσιο και την συνταγή που δεν θυμίζει σε τίποτα το ελληνικό αυτό πιάτο, ήρθε η σειρά της χωριάτικης.

Η ταπεινή αυτή σαλάτα, που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και παρασκευάζεται με ελάχιστα συστατικά, έγινε αντικείμενο σχολιασμού στο Instagram.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στην Αδελαϊδα της Αυστραλίας πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο το Ελληνικό Φεστιβάλ Semaphore και ένας συμμετέχοντας θέλησε να δοκιμάσει την κλασική χωριάτικη σαλάτα. Που να το φανταζόταν όμως τι θα ήταν αυτό που θα έτρωγε;

https://www.instagram.com/p/BslyrmXA5RB/?utm_source=ig_embed

Ο χρήστης του Instagram αποφάσισε να ανεβάσει στον λογαριασμό του μια φωτογραφία της προσβλητικής ελληνικής σαλάτας και απογοήτευσε χιλιάδες άλλους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Σαφώς οι Ιταλοί εφηύραν την χωριάτικη σαλάτα» αστειεύτηκε κάποιος, επισημαίνοντας πως το ντρέσινγκ της σαλάτας ήταν από την Ιταλία.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα εδώ είναι η έλλειψη φέτας» πρόσθεσε κάποιος άλλος. Άλλο διαφώνησαν με το γεγονός πως περιελάμβανε iceberg, κάτι που δεν αποτελεί βασικό συστατικό της χωριάτικης.

Ως γνωστόν, η χωριάτικη γίνεται με ντομάτα, αγγούρι, πράσινη πιπεριά, κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες, ελιές και φέτα. Στο τέλος προστίθεται εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη.

Πάντως, πολλοί εξέφρασαν την απογοήτευσή τους με την συγκεκριμένη σαλάτα που σερβιρίστηκε στο Φεστιβάλ λέγοντας πως είναι «συντετριμμένοι» με το αποτέλεσμα και πως δυσκολεύονται ακόμη και να την κοιτάξουν.

Δεν είναι γνωστό ποιος δημιούργησε το πιάτο, αλλά κάποιοι οπαδοί του συγκεκριμένου φεστιβάλ έσπευσαν να κατηγορήσουν το τεράστιο πλήθος κόσμου για την πενιχρή σαλάτα.

https://www.instagram.com/p/BskkJSAj6_K/?utm_source=ig_embed

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Υπήρχαν πάνω από 15.000 άνθρωποι εκεί και μεγάλες ουρές περίμεναν υπομονετικά για ένα πιάτο φαγητό» έγραψε κάποιο. «Ίσως αυτός να είναι ο λόγος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.