Το νησί της ντροπής: Το μέρος που δεν τρώνε, δεν μιλάνε και προτιμούν να αυτοκτονήσουν

Το νησί της ντροπής: Το μέρος που δεν τρώνε, δεν μιλάνε και προτιμούν να αυτοκτονήσουν

Θα μπορούσε να είναι ιστορία του Μεσαίωνα, αλλά ανήκει στο παρόν και αποτελεί ντροπή για το ανθρώπινο είδος.

Ένα νησί βόρειοανατολικά της Αυστραλίας, το Ναουρού, με 10.000 μόνιμο πληθυσμό, δεν είναι γνωστό για τις όμορφες παραλίες του ή τα τουριστικά του μέρη, αλλά για τα κέντρα κράτησης μεταναστών, που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τη κόλαση που έχουν περιγράψει και οι πιο τολμηροί συγγραφείς.

Το νησί έβγαζε πάντα μεταλλεύματα και διαμάντια. Στις αρχές του 1990, η παραγωγή μειώθηκε δραματικά και το νησί έπεσε σε ύφεση, με την ανεργία και τη φτώχεια να καλπάζει.

Τότε η Αυστραλία πρότεινε στους αρχηγούς του νησιού, να γίνουν εκεί τα κέντρα κράτησης των μεταναστών και των επικίνδυνων κακοποιών. Τα οικονομικά ανταλλάγματα ήταν τεράστια και η συμφωνία λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί.

Η Αυστραλία τα τελευταία χρόνια ακολουθεί αυστηρή πολιτική ως προς τους μετανάστες, και τα κέντρα κράτησης είναι ασφυκτικά γεμάτα, κυρίως από νεαρούς που επιθυμούν μια ευκαιρία στο όνειρο.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις μιλούν για μια τραγική κατάσταση, όπου οι κρατούμενοι δεν τρώνε και προτιμούν να πεθάνουν, παρά να μείνουν σε αυτό το κολαστήριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι φύλακες χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση κακοποιούν καθημερινά τους μετανάστες, ενώ οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, μιλούν για μικρά παιδιά που γράφουν καθημερινά πως θέλουν να αυτοκτονήσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.