ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δείτε γιατί οι μαθήτριες στην Ιαπωνία φορούν κοντές φούστες (φώτο-βίντεο)

Δείτε γιατί οι μαθήτριες στην Ιαπωνία φορούν κοντές φούστες (φώτο-βίντεο)

Τα περισσότερα ιαπωνικά σχολεία έχουν το δικό τους «seifuku» (σχολικές στολές), και ειδικά οι στολές των κοριτσιών έχουν εξελιχθεί για να έχουν μια ποικιλία από μοναδικά στυλ. Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της στολής των κοριτσιών είναι οι κοντές φούστες τους.

Η κουλτούρα αυτή με τις κοντές φούστες ξεκίνησε όταν η κουλτούρα Gyaru επηρεάστηκε τη δεκαετία του ’90, από τη θρυλική Ιαπωνίδα τραγουδίστρια της ποπ Νάμι Αμούρο με την πολύ κοντή φούστα, τα λεπτά φρύδια και τα… ξεθωριασμένα μαλλιά. Τα κορίτσια του σχολείου το υιοθέτησαν στις σχολικές στολές τους και άρχισαν να κάνουν τις φούστες τους κοντύτερες.

Πώς να τη φτιάξεις; Είναι εύκολο. Βασικά υπάρχουν τρεις τρόποι:

1. Κόψτε τη!
2. Διπλώστε πάνω από τη μέση
3. Χρησιμοποιήστε «ζώνη φούστας»

Ζώνη φούστας

Ωστόσο, το κόψιμο της φούστας έχει ρίσκο, καθώς υπάρχουν εβδομάδες «ελέγχου της φούστας» ή εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο σχολείο ανά πάσα στιγμή, όπως αναφέρει το tokyogirlsupdate.com. Αν σας πιάσουν με μια φούστα μικρότερη από την επιτρεπόμενη, θα τιμωρηθείτε.

Γι΄ αυτό το λόγο, το να τη διπλώσετε πάνω από τη ζώνη όπως και η χρήση μιας «ζώνης φούστας» είναι πιο συνηθισμένα.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο που δείχνει πώς να χρησιμοποιήσετε μια ζώνη φούστας. Είναι εξαιρετικά εύκολο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.