Αυτό είναι το μαθηματικό «κόλπο» που θα βελτιώσει τη ζωή σας!

Αυτό είναι το μαθηματικό «κόλπο» που θα βελτιώσει τη ζωή σας!

Το να υπολογίζουμε ποσοστά μπορεί να γίνει ένας εφιάλτης – ειδικά αν δεν έχουμε μια αριθμομηχανή.

Αλλά τώρα, υπάρχει ένας μαθηματικός τύπος που έχει προκαλέσει «φρενίτιδα» στο twitter, αφού μοιράζεται έναν απλό τρόπο επεξεργασίας πολύπλοκων ποσών.

Μας το σύστησε ο αυτοαποκαλούμενος “Μάγος των μαθηματικών”, Ben Stephens.

Το εντυπωσιακό μικρό hack, για να βγάζετε ποσοστά έχει ως εξής:

x% of y = y% of x

Oπότε, αν για παράδειγμα πρέπει να κάνετε το 4% του 75 στο μυαλό σας, γυρίστε το ανάποδα και κάντε το 75% του 4 που είναι ευκολότερο.

Στο πολύ απλό παράδειγμα του Stephen μπορούμε πολύ εύκολα να υπολογίσουμε ότι το 75% του 4 είναι 3. Και είναι απείρως ευκολότερο από τον υπολογισμό του 4% του 75.

Αντιστοίχως, το 18% του 50 είναι δύσκολο να υπολογιστεί, ενώ το 50% του 18 είναι πολύ εύκολο.

Το tweet έλαβε πολλές απαντήσεις, κυρίως από ανθρώπους που δυσκολεύονται στα μαθηματικά, αλλά και από επιστήμονες των μαθηματικών που δεν γνώριζαν και δεν είχαν σκεφτεί το συγκεκριμένο hack.

Μάλιστα, έχει λάβει 11.600 likes και 4.000 retweets!

Φυσικά, υπάρχουν ακόμα ποσοστά τα οποία θα αποτελούν πρόβλημα, αλλά για όσους έχουν δυσκολευτεί και με απλούστερα ποσοστά, αυτό το τρικ θα δώσει τη λύση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.