ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τρία πράγματα που αυξάνουν την απόδοση στην εργασία

Τρία πράγματα που αυξάνουν την απόδοση στην εργασία

Όσο και αν αγαπάς τη δουλειά σου, όσο και αν είναι ξεκάθαρη επιλογή σου, σίγουρα περνάς στιγμές ρουτίνας. Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορούν να το ανατρέψουν αυτό; Και αν ναι ποια είναι;

Το εργασιακό περιβάλλον

Το Νο1, αυτό που παίζει το μεγαλύτερο ρόλο στη δουλειά είναι το εργασιακό περιβάλλον. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να εργάζεσαι σε ένα ιδανικό περιβάλλον. Το ιδανικό περιβάλλον μπορεί να περιλαμβάνει πολλά.

Τις εγκαταστάσεις, τις αμοιβές, τους ανθρώπους, από εκείνους που βρίσκονται πιο ψηλά στην ιεραρχία μέχρι τους τελευταίους, την ευκαιρία ισορροπίας μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής καθώς και τις πρακτικές που χρησιμοποιείται από μια εταιρία, για παράδειγμα, για να αξιοποιεί τους εργαζομένους της.

Όταν όλα τα παραπάνω ή έστω τα περισσότερα βρίσκονται σε ένα καλό επίπεδο, αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι και οι εργαζόμενοι θα είναι περισσότερο ευχαριστημένοι με τις συνθήκες εργασίας και αυτομάτως πιο αποδοτικοί στη δουλειά τους. Και αυτό συμφέρει και τους δύο: τόσο τους εργαζόμενους όσο και τα αφεντικά τους.

Η επιβράβευση και οι παροχές

Αυτό μπορεί να μεταφραστεί πιο απλά ως το μπράβο που πολλές φορές θες να ακούς. Δεν πρόκειται για εγωισμό, αλλά καθαρά για μια ανάγκη για επιβράβευση, για να ξέρεις εσύ ο ίδιος ότι αυτό που κάνεις αναγνωρίζεται.

Κάτι που βοηθά εξαιρετικά για να είσαι πιο αποδοτικός στη δουλειά σου, λοιπόν, είναι και η έννοια της επιβράβευσης. Επιβράβευση του ταλέντου σου, επιβράβευση της εργατικότητάς σου, επιβράβευση της συνέπειάς σου. Ένα «μπράβο», ένα «καλή δουλεια» μπορεί να κάνει θαύματα και να σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις τη μέρα σου.

Υπάρχει η επιβράβευση, υπάρχουν και οι παροχές που είναι εξίσου σημαντικές. Ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, προγράμματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και πλήθος άλλων παροχών λειτουργούν ως κίνητρο για να συνεχίζεις να κάνεις με το ίδιος πάθος και τον ίδιο ζήλο τη δουλειά σου, όπως την πρώτη μέρα.

Οι προοπτικές εξέλιξης

Όταν ξεκινάς μια δουλειά ενδεχομένως να μην το σκέφτεσαι. Όσο όμως ο καιρός περνά θες διαρκώς να εξελίσσεσαι. Να κάνεις το “κάτι παραπάνω” που θα βοηθήσει και τον εαυτό σου και τον οργανισμό ή την εταιρεία στην οποία εργάζεσαι.

Για να είσαι πιο αποδοτικός στη δουλειά σου, θες να ξέρεις ότι κάπου, κάπως κάποτε, υπάρχει η δυνατότητα να φτάσεις ακόμα πιο ψηλά.

Να εξελίξεις τον τομέα πάνω στον οποίο δραστηριοποιείσαι, να μάθεις περισσότερα και γιατί όχι, να μεταδώσεις αυτά που ξέρεις και σε άλλους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κανείς δεν μένει σε μια δουλειά για πάντα, πόσω μάλλον στην ίδια ακριβώς θέση, χωρίς καμία προοπτική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.