Το ήξερες; Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον δεν έχουν την κηδεμονία των παιδιών τους

Το ήξερες; Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον δεν έχουν την κηδεμονία των παιδιών τους

Το πριγκιπικό ζευγάρι είναι περήφανοι γονείς τριών παιδιών. Του 5χρονου Τζορτζ, της 3χρονης Σαρλότ και του μόλις 4 μηνών Λουίς. Γούλιαμ και Κέιτ είναι πολύ κοντά στα παιδιά τους, με τη δούκισσα του Κέιμπριτζ να έχει αναλάβει την ανατροφή των παιδιών της, πάντα με τη βοήθεια των νταντάδων και τους αυστηρούς κανόνες του Πρωτοκόλλου.

Μέχρι εδώ, λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι όλα καλά. Γιατί υπάρχει και μία άγνωστη σε όλο τον κόσμο, λεπτομέρεια, που όμως κάνει τη διαφορά. Και η αποκάλυψη της θα συζητηθεί. Κι αυτό, διότι σύμφωνα με δημοσίευμα του News.com.au, το πριγκιπικό ζεύγος δεν έχει την κηδεμονία των παιδιών!

Ένα αυστηρός βασιλικός κανόνας, 300 χρόνων, δηλώνει ρητά ότι την κηδεμονία των παιδιών την έχει ο εν ενεργεία βασιλιάς ή βασίλισσα. Στην προκειμένη περίπτωση, δηλαδή, την έχει η προγιαγιά τους Βασίλισσα Ελισάβετ.

«O νόμος αυτός θεσπίστηκε την εποχή του βασιλιά George Ι, στο μακρινό 1700 και δεν άλλαξε από τότε. Ο βασιλιάς είχε μια άσχημη σχέση με τον γιο του, τον μελλοντικό βασιλιά George ΙΙ, και μέσω αυτού του νόμου, έγινε εκείνος κηδεμόνας των εγγονιών του», εξηγεί η Marlene Koenig, ιστορικός και ιδρύτρια του blog, Royal Musings.

Ωστόσο, όπως εξηγούν ειδικοί στην ηλεκτρονική έκδοση του Bazaar, δεν είναι ξεκάθαρο αν η Ελισάβετ έχει την κηδεμονία των παιδιών του πρίγκιπα Γουίλιαμ. Κι αυτό, διότι είναι προγιαγιά τους και όταν θεσπίστηκε ο νόμος αυτός, δεν είχε προβλεφθεί η περίπτωση με τα δισέγγονα. Αν και θεωρούν ότι είναι μία λεπτομέρεια, στην οποία η βασιλική οικογένεια δεν θα έχει σταθεί.

Τι σημαίνει, όμως, να έχει η Βασίλισσα την κηδεμονία των παιδιών; Στην προκειμένη περίπτωση, η Ελισάβετ είναι υπεύθυνη για το μεγάλωμα τους, για την εκπαίδευση και ανατροφή. Επίσης, έχει λόγο στο πού θα μείνουν, στις νταντάδες τους, ακόμη και στην επιλογή του ανθρώπου που θα παντρευτούν

Μάλιστα, όταν οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι ήταν παιδιά, για να ταξιδέψουν εκτός Αγγλίας, θα έπρεπε να πάρουν άδεια από τη γιαγιά τους, Ελισάβετ. Αν εκείνη δεν τους επέτρεπε, τα παιδιά δεν ακολουθούσαν τον πατέρα ή τη μητέρα τους, στο ταξίδι. Όπως είχε γίνει το 1997, που είχε απαγορεύσει στους πρίγκιπες να ακολουθήσουν τη Νταϊάνα (λίγο πριν το θάνατό της), στο ταξίδι της στην Αυστραλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν ο πρίγκιπας Κάρολος διαδεχτεί τη μητέρα του στο θρόνο, τότε θα αναλάβει εκείνος την κηδεμονία όλων των εγγονών του, εννοείται και των παιδιών του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, αν αποκτήσουν στο μέλλον. Πάντως, όπως τονίζει η Koenig,, η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι αρκετά ελαστική στην ανατροφή των παιδιών, αφού το πώς θα μεγαλώσουν το αποφασίζουν καθαρά οι γονείς τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.