ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

11 συμβουλές για εσάς που δουλεύετε από το σπίτι

11 συμβουλές για εσάς που δουλεύετε από το σπίτι

Εάν είστε ένα από τους τυχερούς που δεν χρειάζεται να είστε δεμένος σε ένα γραφείο όλη μέρα, με συνεχόμενα άσκοπα meetings και συσσωρευμένες χρονοβόρες δραστηριότητες για να βγάζετε τα προς το ζην, είναι κάτι που πολλοί θα ζήλευαν. Ωστόσο, όταν βρίσκεσαι στον προσωπικό σου χώρο υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να σου αποσπάσουν την προσοχή και να ξεφύγεις από το χρονοδιάγραμμα σου. Έτσι αν αγωνίζεσαι να είσαι σε εγρήγορση και επικεντρωμένος σε αυτό που κάνεις, υπάρχουν κάποια tips που ίσως σε βοηθήσουν.

1. Σηκωθείτε νωρίς

Ένα από τα πολλά σπουδαία στην εργασία από το σπίτι είναι η ελευθερία που σας προσφέρεται, ωστόσο μπορεί να περιοριστεί αρκετά, με τους τόνους δουλειάς που έχετε μπροστά σας. Έτσι, όσο νωρίτερα σηκωθείτε το πρωί και όσο περισσότερες δουλειές τελειώσετε, τόσο λιγότερο ένοχος θα αισθανθείτε όταν θελήσετε να δείτε μια ταινία κατά τις 4μμ ή να πάτε στο γυμναστήριο για 45 λεπτά πριν το μεσημεριανό.

2. Βγάλτε τις πιτζάμες

Το να ντύνεσαι κάθε πρωί είναι απλό αλλά σημαντικό. Είναι εύκολο να σηκωθείτε από το κρεβάτι με τις πιτζάμες σας και να κατευθυνθείτε κατευθείαν στον υπολογιστή, αλλά το ντους, το ξύρισμα και το ντύσιμο, κάνει τους περισσότερους ανθρώπους να αισθάνονται δέκα φορές πιο παραγωγικοί.

3. Αποφύγετε τον καναπέ και το κρεβάτι

Με τα laptops πάντα υπάρχει ο πειρασμός να δουλέψετε από τον καναπέ ή το κρεβάτι με τραβηγμένα τα σκεπάσματα. Αποφύγετε το σαν την πανούκλα! Θα νιώσετε κούραση, οκνηρία και δεν θα είστε τόσο παραγωγικός. Εαν θέλετε να αλλάξετε περιβάλλον και να σηκωθείτε από το γραφείο σας για λίγες ώρες, δοκιμάστε το αίθριο ή τη βεράντα σας μια όμορφη μέρα.

4. Κάντε τον εργασιακό σας χώρο τέλειο

Ένα καλό γραφείο, μια απίστευτα άνετη καρέκλα, ένας γρήγορος υπολογιστής και μια καθαρή και κομψή οθόνη, καθιστούν κάθε γραφείο ιδανικό, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους εργάζονται από το σπίτι. Απλά επειδή δεν χρειάζεται να εργάζεστε από ένα γραφείο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγετε ένα. Επενδύστε σε κομμάτια καλής ποιότητας και προσθέστε μικρές πινελιές (έργα τέχνης, κορνίζες, βιβλία, cool αντικείμενα γραφείου) που θα δώσουν στον χώρο σας έναν χαρακτήρα και θα τον κάνουν ευχάριστο.

5. Καθορίστε τις ώρες εργασίας σας και μείνετε πιστοί στο πρόγραμμα

Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται από το σπίτι είναι entrepreneurs και η επιθυμία να εργάζονται 14 ώρες κάθε μέρα ή και παραπάνω, είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Ωστόσο, είναι υγιές, ειδικά μακροπρόθεσμα, να θέτουν συγκεκριμένες ώρες που θα αφιερώνουν στην εργασία τους, χωρίς να υπερβάλλουν.

6. Συνδεθείτε ηλεκτρονικά με άλλους ανθρώπους για να ανταλλάξετε ιδέες

Ένα από τα σπουδαία πράγματα του να δουλεύεις σε ένα πραγματικό γραφείο είναι ότι μπορείς να ανταλλάσεις ιδέες με τους συναδέλφους σου. Όταν όμως δουλεύεις solo στο σπίτι, αυτό δεν είναι πάντα διαθέσιμο. Γι ‘αυτό μια έξυπνη κίνηση είναι να κάνετε φίλους μερικούς ανθρώπους που εργάζονται στον ίδιο τομέα με εσάς, όπου μπορείτε να εκτελείτε πράγματα ενώ συγχρόνως συνομιλείτε μαζί τους μέσω chat. Ένα ιδιωτικό Facebook Group είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να οργανώσετε και να κάνετε πιο εύκολα αυτές τις συζητήσεις.

7. Εκμεταλλευτείτε την ελευθερία σας

Θέλετε να πάρετε τα ρούχα σας από το καθαριστήριο; Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για κούρεμα μόνο την Πέμπτη στις 2 η ώρα το μεσημέρι; Πρέπει να κάνετε γρήγορα κάτι που δεν προβλεπόταν; ΚΑΝΤΕ ΤΟ! Ένα από τα καλύτερα πράγματα της εργασίας από το σπίτι, είναι η ελευθερία που σας δίνεται να κάνετε πράγματα που θα αναβάλλατε αν είχατε τα ωράρια ενός παραδοσιακού γραφείου.

8. Κάντε επανεκκίνηση όταν αυτό χρειάζεται

Εάν αισθάνεστε εξαντλημένοι και χωρίς κίνητρο, ο ευκολότερος τρόπος να το διορθώσετε και να επανέλθετε με μεγαλύτερη ενέργεια, είναι να κάνετε επανεκκίνηση με μια δραστηριότητα. Μπορείτε να βγείτε να τρέξετε ή απλά να κάνετε μια 10λεπτη βόλτα με τα πόδια γύρω από τη γειτονιά. Αυτά είναι αναγκαία μερικές φορές, καθώς το μυαλό σας χρειάζεται κάτι για να καθαρίσει, ειδικά αν δεν συνομιλείτε με άλλους όλη την ημέρα.

9. Απομονωθείτε από τους υπόλοιπους στο σπίτι

Είτε είναι η γυναίκα σας, τα παιδιά σας ή ο συγκάτοικος σας, προσπαθήστε να βρείτε ένα μέρος στο σπίτι σας, όπου θα μπορείτε να εργαστείτε χωρίς να διαταράσσεται η ησυχία σας κάθε δύο δευτερόλεπτα. Είναι πολύ εύκολο να αποστασιοποιηθείς από τους ανθρώπους γύρω σου, ειδικά όταν κάνουν πράγματα που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτό που κάνεις εσύ. Έτσι εάν είστε σε ένα πολυάσχολο νοικοκυριό, επιλέξτε ένα καθορισμένο χώρο για γραφείο εάν τα τετραγωνικά το επιτρέπουν, ειδάλλως προσπαθήστε να δουλέψετε σε ένα μέρος του σπιτιού όσο το δυνατόν μακριά απο την πολυκοσμία και τον θόρυβο.

10. Εξακολουθήστε να είστε κοινωνικός

Για να παραμείνετε υγιείς, προσπαθήστε να βλέπετε τους φίλους σας όσο το δυνατόν συχνότερα, ειδικά τη νύχτα. Το να βγείτε έξω για φαγητό να συναντήσετε μερικούς παλιούς φίλους ή απλώς να ξοδέψετε κάποιο ποιοτικό χρόνο με το άλλο σας μισό εκτός σπιτιού, είναι αρκετά σημαντικό.

11. Κάντε αυτό που σας κάνει χαρούμενους

Πάνω απ’όλα, το κλειδί για έναν υγιή τρόπο ζωής στην εργασία είναι να ξυπνάτε και να είστε ενθουσιασμένοι με αυτό που κάνετε. Αν τα χρήματα είναι ο μοναδικός σας σκοπός, είτε εργάζεστε από το σπίτι, είτε όχι, χάνετε λίγο λίγο την ψυχή σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να νιώθετε παγιδευμένοι σε κάτι που δεν σας φέρνει την πλήρη ευτυχία και έναν μισθό για να είστε υπερήφανοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.