ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Έφαγες τον αγλέουρα ή τον άμπακο; Πότε έχεις φάει περισσότερο;

Έφαγες τον αγλέουρα ή τον άμπακο; Πότε έχεις φάει περισσότερο;

Πρόκειται για πολύ γνωστές και πολύ συχνά χρησιμοποιούμενες παγιωμένες εκφράσεις. Τις χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να δείξουμε πως κάποιος έφαγε πολύ. Τι σημαίνουν όμως; Σε τι διαφέρει η μια από την άλλη;

Όταν λέμε πως κάποιος «έφαγε τον αγλέουρα» εννοούμε πως έφαγε πάρα πολύ αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις όταν θέλουμε να πούμε πως κάποιος καταχράστηκε πολλά χρήματα. Ο αγλέουρας είναι ένα είδος δηλητηριώδους φλόμου. Έτσι η έκφραση προήλθε από την υπονόηση ότι κάποιος δεν έφαγε μόνο ότι βρώσιμο υπήρχε στο τραπέζι αλλά πέρασε και σε άλλα μη ευχάριστα. Η έκφραση χρησιμοποιείται και με το ρήμα ήπιε, όταν θέλουμε να πούμε πως κάποιος έχει πιει πολύ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περισσότερα στο usay.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.