ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτό φανερώνει η στάση που κοιμάστε για την σχέση σας!

Αυτό φανερώνει η στάση που κοιμάστε για την σχέση σας!

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η στάση που κοιμούνται τα ζευγάρια δεν είναι τυχαία. Αντιθέτως, η γλώσσα του σώματος μπορεί να αποκαλύψει πολλά μυστικά για τις σχέσεις. Εσείς σε ποια από τις παρακάτω στάσεις κοιμάστε και τι σημαίνει για τη δική σας σχέση;

Στάση κουτάλι

Αυτή η στάση ύπνου είναι η πιο δημοφιλής για τα ζευγάρια, δείχνει οικειότητα και δίνει την αίσθηση της ασφάλειας. Είναι μια γλυκιά στάση παρόλο που μπορεί να γίνει λίγο προκλητική και να βγάλει μια ερωτική διάθεση. Όταν ο άντρας τυλιχτεί γύρω από τη γυναίκα, δείχνει ότι την προστατεύει. Ενώ όταν η γυναίκα χωθεί ανάμεσα στο σύντροφο της, δείχνει ότι εξαρτάται από εκείνον.

Σφικτή αγκαλιά

Αυτή η στάση είναι πιο συχνή στην αρχή της σχέσης και συνήθως δηλώνει ότι το ζευγάρι προσπαθεί να έρθει όσο γίνεται πιο κοντά. Κάποια ζευγάρια διατηρούν αυτή τη στάση για πολύ καιρό, αν και είναι σπάνιο φαινόμενο.

Η φωλιά

Σε αυτή τη στάση ο ένας ακουμπάει το κεφάλι του στο στήθος του άλλου, ενώ τα πόδια μπορεί να είναι μπλεγμένα. Η γλυκιά αυτή θέση δημιουργεί το αίσθημα της προστασίας και ενισχύει τη συντροφικότητα. Όταν η γυναίκα ακουμπάει το κεφάλι της στο στήθος του άντρα δείχνει ότι τον εμπιστεύεται και εκείνος με τη σειρά του ότι είναι ο προστάτης της.

Αγκάλιασμα των ποδιών

Σε αυτή τη στάση ο ένας ακουμπάει απαλά το πόδι του άλλου, αποκαλύπτοντας ένα ισχυρό συναισθηματικό δέσιμο. Είναι επίσης ένα σημάδι ότι ο ένας δεν χορταίνει τον άλλο, τόσο σε επίπεδο συναισθηματικό όσο και σε σεξουαλικό.

Πλάτη με πλάτη

Βλέποντας αυτή στάση το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι ότι το ζευγάρι δεν είναι πολύ δεμένο. Όμως ισχύει ακριβώς το αντίθετο, γιατί όταν οι σύντροφοι κοιμούνται πλάτη με πλάτη και αγγίζουν τα οπίσθια ή τις πλάτες τους, σημαίνει ότι υπάρχει άνεση μεταξύ τους.

Πλάτη με πλάτη αλλά χωριστά

Όταν το ζευγάρι κοιμάται πλάτη πλάτη αλλά αφήνει χώρο στο ενδιάμεσο, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Ενδεχομένως έχει προηγηθεί κάποιος καυγάς ή και οι δυο θέλουν ανεξαρτησία. Βέβαια εξαρτάται την κάθε περίπτωση, γιατί εάν τα σώματα και των δυο είναι χαλαρά και άνετα, ακόμα και αν δεν υπάρχει σωματική επαφή, δεν είναι αρνητικό, γιατί μάλλον υπάρχει σεβασμός και εμπιστοσύνη ανάμεσα στο ζευγάρι.

Ο κυρίαρχος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν ο σύντροφος σας κοιμάται με ανοιχτά πόδια και χέρια και αφήνει πολύ λίγο χώρο για εσάς, σημαίνει ότι είναι εγωιστής. Εφόσον αυτό έχει αντίκτυπο στη σχέση σας και φυσικά στον ύπνο σας, ίσως θα πρέπει να του κάνετε μια συζήτηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.