Αυτά είναι τα ρεκόρ που έχει απαγορεύσει το βιβλίο Guinness (βίντεο)

Αυτά είναι τα ρεκόρ που έχει απαγορεύσει το βιβλίο Guinness (βίντεο)

Το βιβλίο Guinness, είναι παγκοσμίως γνωστό για τα μοναδικά ρεκόρ του με μερικά από αυτά να είναι εντελώς περίεργα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει αποκλείσει ορισμένα που κρίνονται ως επικίνδυνα, βλαβερά για την υγεία ή απειλούν την ζωή ενός ατόμου ή ζώου όπως τα παρακάτω:

Ρεκόρ Guinness για το πιο χοντρό κατοικίδιο
To 1998 το βιβλίο Guinness αποφάσισε να απαγορεύσει την συγκεκριμένη κατηγορία καθώς πίστευε ότι οδηγούσε πολλούς ιδιοκτήτες κατοικίδιων να τα ταΐζουν υπερβολικά για να καταρρίψουν τα προηγούμενα ρεκόρ.

Η πιο χοντρή γάτα στον κόσμο που ήταν και η τελευταία που μπήκε στο βιβλίο ζύγιζε 21 κιλά, δηλαδή περίπου όσο ένα παιδί 6 ετών. Αν και έζησε για πάνω από μια δεκαετία η παχυσαρκία στα ζώα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Guinness…χωρίς αλκοόλ
Εδω και σχεδόν 2 δεκαετίες το βιβλίο έχει απαγορέψει όλα τα ρεκόρ που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ. Ο λόγος είναι απλός καθώς η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοολούχων ποτών μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση, εθισμό, μέχρι και θάνατο. Βέβαια αυτό το σκέφτηκαν σχετικά αργά αφού μέχρι και 20 χρόνια πριν υπήρχαν εκατοντάδες ρεκόρ σχετικά με το αλκοόλ όπως η κατανάλωση 2 λίτρων μπύρας μέσα σε 6 δευτερόλεπτα.

Αθλήματα με ζώα
Σε μια προσπάθεια να υποστηρίζει τον αγώνα κατά της κακοποίησης των ζώον το βιβλίο Guinness απαγόρευσε όλα τα ρεκόρ που έχουν να κάνουν με αθλήματα και περιλαμβάνουν ζώα. Και όχι δεν μιλάμε τόσο για την ιππασία όσο για αθλήματα όπως η πάλη για καμήλες (όπου ναι καλά μαντέψατε, καμήλες παλεύουν μεταξύ τους), το κυνήγι αλεπούς, ταυρομαχίες και πόλο με ελέφαντες.

Στέρηση ύπνου
Το Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness αργότερα απέσυρε την κατηγορία της στέρησης ύπνου λόγω ανησυχιών για την υγεία των υποψήφιων ρέκορντμαν. Το τελευταίο ρεκόρ έγινε το 2007 από τον Βρετανό Τόνι Ράιτ, κάτοικος του Πενζάνς της Κορνουάλης, που κατάφερε να μείνει ξύπνιος για 264 ώρες (11 ημέρες). Η προσπάθειά του, πάντως, δεν έμεινε χωρίς παρενέργειες.

Ανά διαστήματα η ομιλία του γινόταν ακατάληπτη, έβλεπε κουκκίδες να χορεύουν και τα χρώματα του φαίνονταν αφύσικα έντονα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε όλα τα ρεκόρ που έχει απαγορεύσει το βιβλίο Guinness στο παρακάτω video:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.