Βρετανία: Ο γηραιότερος άνθρωπος αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας

Βρετανία: Ο γηραιότερος άνθρωπος αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας

Έχοντας μόλις κλείσει τα 111 τους χρόνια, ο Bob Weighton και ο Alfred Smith είναι και οι γηραιότεροι άνδρες του Ηνωμένου Βασιλείου. Πώς τα κατάφεραν; O Bob λέει ότι απλά «προσπαθεί να μην πεθάνει». Ο Alfred πάντως υποστηρίζει πως τον βοήθησε η διατροφή του!

Πιο συγκεκριμένα, συμβουλεύει να τρώμε κάθε μέρα χυλό βρώμης. Είναι πανεύκολο να τον φτιάξεις! Ρίχνεις βρώμη μαζί με νερό ή γάλα σε ένα κατσαρολάκι και τα βάζεις στη φωτιά να σιγοβράσουν για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να έχεις ένα κρεμώδες αποτέλεσμα. Γαρνίρεις με φρούτα, ξηρούς καρπούς και superfoods της επιλογής σου.

Ο χυλός βρώμης ή αλλιώς πόριτζ αποτελεί το ιδανικό πρωινό, καθώς περιέχει πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και μεταλλικά στοιχεία, όπως χαλκό, σίδηρο και μαγγάνιο. Έχει επίσης χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, ρίχνει τη χοληστερόλη και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σημαντικό είναι επίσης να έχεις μια δουλειά που αγαπάς», λέει ο Alfred. «Πιστεύω ότι έζησα μια καλή ζωή», προσθέτει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.