Το 33% των γυναικών βγαίνουν ραντεβού για αυτόν τον απρόσμενο λόγο

Το 33% των γυναικών βγαίνουν ραντεβού για αυτόν τον απρόσμενο λόγο

Υπάρχει το στερεότυπο ότι οι γυναίκες βγαίνουν ραντεβού με αποκλειστικό τους στόχο την εύρεση του «Ενός και μοναδικού».

Σύμφωνα με νέα έρευνα το 23-33% των γυναικών κάνει foodie call ή με άλλα λόγια βγαίνει ραντεβού απλά για το δωρεάν φαγητό! Σε αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Azuza Pacific και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, επιβεβαίωσαν τις υποθέσεις τους ότι τα foodie calls είναι πιο διαδεδομένα α) στις γυναίκες που είναι μακιαβελικές, νάρκισσοι ή ψυχοπαθείς και β) στις γυναίκες που ενστερνίζονται τους πιο παραδοσιακούς ρόλους των φύλων. Όσες ανήκουν στη δεύτερη ομάδα πιστεύουν για παράδειγμα ότι ο άντρας θα πρέπει να πληρώνει για το γεύμα.

Σίγουρα το να βγαίνεις ραντεβού με κάποιον απλά για να φας δωρεάν δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Όμως για να λέμε την αλήθεια, η έρευνα παρουσιάζει την κατάσταση αρκετά απλοποιημένη. Πρώτα απ΄ όλα, το να λέμε ότι οι γυναίκες που το κάνουν αυτό είναι διαβολικές (καθώς παρουσιάζουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά) είναι κάπως άδικο. Επίσης, όσον αφορά τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων, αυτούς δεν τους δημιούργησαν μόνες τους οι γυναίκες, αλλά τούς επέβαλε η κοινωνία και μάλιστα τις περισσότερες φορές είναι εις βάρος τους. Οπότε ίσως δεν είναι και τόσο κακό που καμιά φορά τους εκμεταλλεύονται…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.