ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σήμερα η βάπτιση του γιου της Μέγκαν Μαρκλ – Τα κοινά υπάρχουν με τον βασιλικό γάμο; (φωτο)

Σήμερα η βάπτιση του γιου της Μέγκαν Μαρκλ – Τα κοινά υπάρχουν με τον βασιλικό γάμο; (φωτο)

Την βάφτιση του πρωτότοκου γιου τους θα πραγματοποιήσουν σήμερα η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι, με τις πληροφορίες για την τελετή να έρχονται στο φως της δημοσιότητας με το σταγονόμετρο.

Η μικρή ιδιωτική τελετή- όπως ζήτησαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, εξαγριώνοντας τους θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας – θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί στο κάστρο Γουίνδσορ και συγκεκριμένα σε ένα ιδιωτικό παρεκκλήσι. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε το ζευγάρι, οι φωτογραφίες από την βάφτιση θα δοθούν στην δημοσιότητα μετά τις 3 το μεσημέρι.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντερμπούρι, Τζάστιν Γουέλμπι θα διεξάγει την τελετή και ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ έχουν ζητήσει από τον φωτογράφο του γάμου τους, Κρις Άλερτον, να είναι παρών για να τραβήξει τις αναμνηστικές φωτογραφίες.

Νωρίτερα, μέσα στην εβδομάδα, το παλάτι του Μπάκιγχαμ εξέδωσε ανακοίνωση πως το μυστήριο της βάφτισης θα τελεστεί αυτό το Σάββατο και πως επρόκειτο για μια «μικρή, ιδιωτική τελετή» με τους νέους γονείς να επιθυμούν να μην γίνουν γνωστά τα ονόματα των νονών του μικρού Άρτσι, όπως είθισται στις βασιλικές βαφτίσεις.

Και παρά το γεγονός πως η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι έχουν ζητήσει να παραμείνει ιδιωτική η τελετή, νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, συμπεριλαμβανομένου του πώς θα χρησιμοποιηθεί το νερό από τον Ιορδάνη ποταμό κατά την διάρκεια του μυστηρίου.

Το βασιλικό φόρεμα
Ο Άρτσι Χάρισον Μαουντμπάτεν Γουίνδσορ θα βαφτιστεί με ένα ιστορικό φόρεμα με δεκαετίες βασιλικής παράδοσης. Το βασιλικό αυτό, ένδυμα, από δαντέλα Honiton με επένδυση από λευκό σατέν, κατασκευάστηκε το 1841 για την βάφτιση της μεγαλύτερης κόρης της βασίλισσας Βικτωρίας.


Στην συνέχεια, το βαμβακερό αυτό φόρεμα φορέθηκε σε όλα τα βασιλικά βαφτίσια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της βασίλισσας, των παιδιών της και των εγγονιών της, μέχρι το νεότερο από τα 8 εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ, τον Τζέιμς Βισκάουντ Σεβέρν. Τότε, η βασίλισσα ανέθεσε στην Άνγκελα Κέλι να φτιάξει ένα πιστό αντίγραφο υπό τον φόβο πως το αυθεντικό θα μπορούσε να καταστραφεί, μετά από τόσα χρόνια. Ο Τζέιμς, ήταν το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που φόρεσε το αντίγραφο στην βάπτισή του στο ιδιωτικό παρεκκλήσι στο κάστρο Γουίνδσορ στις 19 Απριλίου 2008.

Τα ξαδέρφια του γιου της Μέγκαν Μαρκλ, ο πρίγκιπας Τζορτζ, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις – όλοι φόρεσαν το φόρεμα αυτό στις βαφτίσεις τους.

Η Lily Font
Η Lily Font είναι μια ασημένια κρήνη βάπτισης – και σαν την κολυμπήθρα των ορθόδοξων χριστιανών – που δημιουργήθηκε με αφορμή της βάπτιση του πρώτου παιδιού της βασίλισσας Βικτώριας, της πριγκίπισσας Βικτώριας το 1841 και αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχεία των βασιλικών βαπτίσεων από τότε.

Επίσης, νερό από τον Ιορδάνη ποταμό θα χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια της τελετής του γιου της Μέγκαν Μαρκλ. Η παράδοση αυτή αποτελεί ωδή στην πίστη της βασιλικής οικογένειας και το νερό προέρχεται από τον ποταμό όπου λέγεται ότι βαφτίστηκε ο Ιησούς Χριστός.

Μουσική
Μπορεί η τελετή να είναι μικρή με μόλις 25 καλεσμένους, ωστόσο δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η μουσική. Όπως έγινε γνωστό, μέλη της χορωδίας του παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου – που είχαν εμφανιστεί και στον γάμο του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, θα τραγουδήσουν στην τελετή. Η χορωδία, με επικεφαλής τον Τζέιμς Βίβιαν, αποτελείται από 23 χορωδούς από την Σχολή του Αγίου Γεωργίου, που τραγουδούν άλτο, τενόρο και μπάσο. Η συγκεκριμένη χορωδία, η οποία ιδρύθηκε το 1348, έχει εμφανιστεί σε χώρους σε όλη την Ευρώπη.

Η λίστα των καλεσμένων
Ο πρίγκιπας Κάρολος με την σύζυγό του, Καμίλα καθώς και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον είναι μεταξύ των μελών της βασιλικής οικογένειας που θα δώσουν το παρών στην βάφτιση. Επίσης παρούσα, θα είναι και η μητέρα της Μέγκαν Μαρκλ, Ντόρια Ράγκλαντ, που ήταν κοντά και στην γέννα του μικρού Άρτσι.

Ωστόσο, η βασίλισσα Ελισάβετ θα χάσει την βάπτιση λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Λέγεται μάλιστα, πως η βάπτιση είχε προγραμματιστεί να γίνει χθες Παρασκευή, αλλά η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι ανακάλυψαν πως ούτε ο πρίγκιπας Κάρολος θα μπορούσε να παραστεί διότι βρισκόταν στην Σκωτία.

Το ζευγάρι, τελικά, αποφάσισε να μεταφέρει την ημερομηνία τέλεσης του μυστηρίου για σήμερα, ώστε να είναι παρών τουλάχιστον ο πατέρας του πρίγκιπα Χάρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επίσημη φωτογράφηση
Τέλος, η επίσημη φωτογράφηση της βάπτισης του Άρτσι θα γίνει στο Green Drawing Room στο κάστρο Γουίνδσορ, εκεί όπου τραβήχτηκαν οι επίσημες φωτογραφίες γάμου του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ τον Μάιο του 2018. Μάλιστα, η βασιλική οικογένεια είχε γιορτάσει στο ίδιο αυτό δωμάτιο, την βάπτιση του πρίγκιπα Χάρι το 1984.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.