Επτά λέξεις για τον έρωtα που δεν μεταφράζονται ακριβώς στα ελληνικά

Επτά λέξεις για τον έρωtα που δεν μεταφράζονται ακριβώς στα ελληνικά

Οι λέξεις στον έρωtα είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση. Το να εκφράζεις τα έντονα και διαφορετικά συναισθήματα είναι κάτι που κάποιοι δυσκολεύονται να κάνουν και κάποιοι μπορούν πολύ πιο εύκολα. Υπάρχουν όμως κάποιες λέξεις που δεν μεταφράζονται ακριβώς στη γλώσσα μας και όμως πρέπει να τις μάθεις!

1. Mamihlapinatapei: το βλέμμα των ανθρώπων που θέλουν κάτι παραπάνω ο ένας από τον άλλο, όμως διστάζουν να το προσπαθήσουν (Κίνα)

2. Yuanfen: μια μοιραία σχέση που δημιουργείται μέσα από συνθήκες, τύχη και παιχνίδια της μοίρας (Ιαπωνία)

3. Cafuné: το να περνάς τα δάχτυλά σου μέσα από τα μαλλιά του αγαπημένου σου (Βραζιλία)

4. Retrouvailles: η χαρά του να συναντάς κάποιον που αγαπάς μετά από καιρό (Γαλλία)

5. La douleur exquise: ο πόνος της καρδιάς όταν θέλει κάποιον που δεν μπορεί να έχει (Γαλλία)

6. Koi no yokan: η αίσθηση που έχει κάποιος όταν συναντά κάποιον που θα ερωτευτεί (Ιαπωνία)

7. TaΆaburnee: “να με θάψεις” – Είναι μια αραβική φράση που εκφράζει την ελπίδα κάποιου να πεθάνει πριν το αγαπημένο του πρόσωπο, επειδή το να τον χάσει θα ήταν αβάσταχτο (και προτιμά να φύγει πρώτος)

8. Forelsket: η ευφορία του πραγματικού έρωτα (Νορβηγία)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

9. Saudade: το αίσθημα εκείνο του να θες κάτι που αγαπάς και έχασες ή δεν μπορείς να έχεις, η νοσταλγία της αγάπης (Πορτογαλία)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.