ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γλώσσα του σώματος: Επτά συμβουλές για να εντυπωσιάσετε στην πρώτη σας επαφή με κάποιον

Γλώσσα του σώματος: Επτά συμβουλές για να εντυπωσιάσετε στην πρώτη σας επαφή με κάποιον

Χωρίς αμφιβολία η γλώσσα του σώματος λέει πολλά για την προσωπικότητά μας.

Μια μικρή συλλογή από προτάσεις για να το καταφέρετε:

1. Χαμογελάστε! Προσοχή όμως, μην χαμογελάσετε διάπλατα αμέσως μόλις δείτε κάποιον, αφού κάτι τέτοιο δίνει την εντύπωση ότι χαμογελάτε πάντα όταν συναντάτε κάποιον για πρώτη φορά. Αφήστε να περάσουν μερικά δευτερόλεπτα και μετά χαμογελάστε. Το χαμόγελο θα πρέπει να ανοιχτό και να «φτάνει ως τα μάτια».

2. Διατηρήστε την επαφή με τα μάτια κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας. Αυτό δείχνει ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά για το θέμα και για τις απόψεις του συνομιλητή σας.

3. Κοιτάξτε τον άλλον σε μια συζήτηση με πολλά άτομα, ακόμη και αν δεν απευθύνεται άμεσα σε εσάς. Αυτό δείχνει ότι πραγματικά ενδιαφέρεστε πολύ για τις απόψεις του.

4. Η θέση του σώματος είναι πολύ σημαντική σε μία πρώτη γνωριμία. Γυρίστε πλήρως το σώμα σας προς τον νέο συνομιλητή.

5. Μην κουνιέστε πολύ! Όταν βρίσκεστε σε μια ενεργή συνομιλία, μην κάνετε νευρικές κινήσεις, κοιτάτε αριστερά-δεξιά ή ξύνεστε. Όταν ακουμπάτε συνέχεια το πρόσωπό σας, αυτό δίνει την εντύπωση στον συνομιλητή ότι είστε νευρικός ή λέτε ψέματα! Όσο πιο ακίνητος είστε τόσο πιο πολύ φαίνεται ότι ο άλλος έχει την πλήρη προσοχή σας.

6. Η στάση του σώματος
Κρατήστε κυριολεκτικά ψηλά το κεφάλι, μην καμπουριάζετε! Κρατήστε όσο το δυνατόν το σώμα σε ευθεία γραμμή!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

7. Φανταστείτε ότι ο συνομιλητής σας δεν είναι ένας άγνωστος, αλλά ένας παλιός φίλος.Αυτό ενεργοποιεί πολλές υποσυνείδητες δράσεις, με αποτέλεσμα να φαίνεστε πιο χαλαρός και εν τέλει δείχνετε πολύ φιλικός!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.