Το ήξερες ότι αυτή η δουλειά του σπιτιού καταστρέφει τις σχέσεις;

Το ήξερες ότι αυτή η δουλειά του σπιτιού καταστρέφει τις σχέσεις;

Δεν έχει σημασία πόσο βολικά και ταιριαστά είναι δύο άτομα: Εφ ‘όσον υπάρχουν άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη που χρειάζονται πλύσιμο, θα υπάρξουν εντάσεις.

Οι επιστήμονες στο Συμβούλιο Σύγχρονων Οικογενειών (CCF) αποφάσισαν πως αυτή η δουλειά φέρνει νεύρα και στεναχώρια ανάμεσα στα ζευγάρια και δη στις γυναίκες.

Σε έρευνα, οι γυναίκες ανέφεραν ότι το πλύσιμο πιάτων ήταν η δουλειά που προκαλούσε καυγάδες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη αγγαρεία. Οι γυναίκες που έπλεναν τα περισσότερα πιάτα ήταν λιγότερο ικανοποιημένες στις σχέσεις τους, λιγότερο ικανοποιημένες στη σeξουαλική τους ζωή και πιο πιθανό να έχουν καυγάδες με τον σύντροφό τους.

Τα ζευγάρια που μοιράζονταν τις δουλειές ή τουλάχιστον έβαζαν εξίσου τα πιάτα στο πλυντήριο (και όχι μόνο η γυναίκα) από την άλλη πλευρά, τα πήγαιναν πολύ καλύτερα. Το να πλένεις τα πιάτα με έναν σύντροφο ήταν πιο σημαντικό για τις γυναίκες από ο,τιδήποτε άλλο στο σπίτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Το πλύσιμο πιάτων, όπως και τα άλλα καθήκοντα που εξετάσαμε, είναι ιστορικά και σε μεγάλο βαθμό ευθύνη των γυναικών”, λένε οι επιστήμονες. “Οι γυναίκες που πλένουν τα πιάτα ενώ ο σύντροφός τους πχ. βλέπει τηλεόραση, αναπτύσουν αισθήματα ανισότητας και δυστυχίας”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.