Τέσσερις θαμμένοι θησαυροί που κανείς μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει

Τέσσερις θαμμένοι θησαυροί που κανείς μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει

Ένα 15% των Ελλήνων πιστεύει ότι η ελληνική γη κρύβει αμύθητους θησαυρούς που ακόμη δεν έχουν βρεθεί. Από την εποχή της Τουρκοκρατίας, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Αμερικανική βοήθεια, ακόμα και από την εποχή του Βυζαντίου, οι απανταχού κυνηγοί θησαυρών μαζεύουν πληροφορίες, που μπορούν να τους κάνουν πλούσιους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ένα χωριό στη Λαμία, που σκάφτηκε ολόκληρο με τις ευλογίες και του δημάρχου, αλλά θησαυρός δεν βρέθηκε.

Παρακάτω θα δούμε θησαυρούς ιστορικά κατεγεγραμμένους που ακόμα δεν έχουν βρεθεί, και βρίσκονται στη κορυφή της λίστας των κυνηγών θησαυρού.

Το κεχριμπαρένιο δωμάτιο, Ρωσία

Η Μεγάλη Αικατερίνη είχε ένα δωμάτιο που υποδεχόταν όλους τους λαμπερούς προσκεκλημένους της, το οποίο ήταν διακοσμημένο με φύλλα χρυσού και πολύτιμους λίθους. Οι Γερμανοί στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο λεηλάτησαν το δωμάτιο και έκτοτε ο θησαυρός αγνοείται.

Ο θησαυρός των Νήσων Κοκος, Κόστα Ρίκα

Οι Ισπανοί όταν πήγαν στη Κόστα Ρίκα είχαν μαζέψει τεράστιες ποσότητες χρυσού, τις οποίες φυγάδευσαν με πλοία στα νησιά Κόκος, όταν ξεκίνησε η επανάσταση των ντόπιων. Μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί ούτε ένα χρυσό νόμισμα από τον αμύθητο θησαυρό.

Ο τάφος του Τζεκινγκς Χαν, Μογγολία

Ο θρυλικός αυτοκράτορας Τζέκινγκς Χαν θάφτηκε σε μυστικό μέρος για να μη πέσει στα χέρια των εχθρών του. Μαζί του όπως είναι καταγεγραμμένο σε ιστορικά αρχεία της περιοχής, θάφτηκε και ένας θησαυρός τεράστιας αξίας. Όπως καταλαβαίνετε, όποιος βρει το τάφο, βρίσκει και το θησαυρό…

Ο θησαυρός του κυλίνδρου από χαλκό, Ισραήλ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 1952 οι αρχαιολόγοι έκαναν μια τεράστια ανακάλυψη. Βρήκαν ένα κύλινδρο από χαλκό που πάνω είναι γραμμένα 64 σημεία όπου κρύβονται θησαυροί αμύθητης αξίας. Οι επιστήμονες προσπαθούν να αποκρτυπτογραφήσουν τους κωδικούς για να βρούν τις τοποθεσίες, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί δυνατό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.