Πώς να διώξετε τα μυρμήγκια από κάθε σημείο στο σπίτι

Πώς να διώξετε τα μυρμήγκια από κάθε σημείο στο σπίτι

Απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια! Το να έχετε περιστασιακά μυρμήγκια στο σπίτι είναι αρκετά σύνηθες και δεν αποτελεί απειλή εφόσον δεν «επιτίθενται» στο φαγητό σας ή στον κήπο.

Φύλλα δάφνης Τα φύλλα δάφνης βγάζουν μια μυρωδιά που απωθεί τα μυρμήγκια άμεσα. Βάλτε 1-2 φύλλα δάφνης μέσα σε κάθε συρτάρι με τρόφιμα και δεν πρόκειται να δείτε ξανά μυρμήγκι. Μπορείτε επίσης να βάλετε φύλλα δάφνης μέσα στο σακουλάκι με το αλεύρι ή σε άλλα φαγώσιμα που θέλετε να προστατέψετε.

Ξίδι Φτιάξτε ένα μείγμα με νερό και ξίδι και βάλτε το μέσα σε ένα μπουκαλάκι με αντλία σπρέι. Ψεκάστε γύρω από παράθυρα και πόρτες για να μην αφήσετε τα μυρμήγκια να εισχωρήσουν μέσα στο σπίτι σας.

Το γνωρίζατε πως το συνολικό βάρος όλων των μυρμηγκιών πάνω στη Γη ξεπερνάει το συνολικό βάρος όλων των ανθρώπων; Φανταστείτε λοιπόν πόσα μυρμήγκια υπάρχουν και πόσα αναλογούν σε εσάς και το σπίτι σας.

Ταλκ Το ταλκ λειτουργεί όπως το ξίδι. Βάλτε το γύρω-γύρω στις πόρτες και στα παράθυρα του σπιτιού για να εμποδίσετε την είσοδο των μυρμηγκιών. Μιας και κάθε μυρμήγκι ζει περίπου 30 χρόνια δεν έχετε ιδέα πόσες φορές μπορεί το ίδιο ακριβώς ζωύφιο να προσπαθήσει να εισέλθει στο χώρο σας.

Πορτοκάλια, λεμόνια, λάιμ Τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και τα λάιμ βγάζουν μια όξινη μυρωδιά που απωθεί τα μυρμήγκια. Βράστε φλούδες από αυτά τα τρία φρούτα μέσα σε νερό και ρίξτε το μείγμα σε αυλακώσεις, τρύπες και ρωγμές που θεωρείτε πως κρύβουν μυρμήγκια στο εσωτερικό τους.

Η Ανταρκτική είναι η μόνη περιοχή στη Γη που δεν έχει καθόλου μυρμήγκια. Αν, λοιπόν, τα σιχαίνεστε τόσο πολύ μπορείτε να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μετακομίσετε μόνιμα εκεί. Φυσικά αστειευόμαστε!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κιμωλία Βάλτε τα παιδιά σας να ζωγραφίσουν μια γραμμή από κιμωλία γύρω-γύρω σε όλο το σπίτι. Έτσι τα μυρμήγκια δεν θα πλησιάσουν στο χώρο σας γιατί η κιμωλία, που περιέχει ανθρακικό ασβέστιο, τα απωθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.