Αυτά πρέπει να κάνεις αντί να μισείς τον εαυτό σου

Αυτά πρέπει να κάνεις αντί να μισείς τον εαυτό σου

Όταν χάνεις την πίστη στον εαυτό σου, αυτόματα ενεργοποιείται ένα ντόμινο κακών συναισθημάτων. Ξαφνικά όλα φαντάζουν δύσκολα και τα χειρότερα σενάρια παίζουν στο μυαλό σου στο repeat.

Η συντέλεια του κόσμου μπορεί να γίνει πιθανότητα της πραγματικότητάς σου μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Ειδικά από τη στιγμή που θα σκεφτείς πως δεν είσαι τόσο καλή στη δουλειά σου, δεν δίνεις αρκετά στη σχέση σου, δεν είσαι κοντά στην οικογένειά σου, δεν κάνεις αυτό που ονειρευόσουν. Αντί όμως να κάνεις όλες αυτές τις σκέψεις, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

1. Πάρε ανάσα

Η αναπνοή μας δίνει ζωή αν το σκεφτείς κυριολεκτικά. Οι ανάσες σε βοηθούν να γεμίσεις το σώμα σου με οξυγόνο. Αν προσπαθήσεις να συγκεντρωθείς για λίγο μόνο σε αυτό θα σε κάνει να διώξεις οποιαδήποτε άλλη σκέψη. Με μια γρήγορα αναζήτηση στο YouTube μπορείς να βρεις και σχετικά βιντεάκια που θα σε βοηθήσουν να μάθεις να αναπνέεις σωστά.

2. Βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι και χόρεψε

Αν δεν μπορείς να σκεφτείς κάποιο κομμάτι που θα σου φτιάξει τη διάθεση και θα σε κάνει να θες να το χορέψεις, σου δανείζω το παρακάτω. Εναλλακτικά, μπες στο Spotify όπου μπορείς να βρεις άπειρες λίστες. Πάτα το play και μετά σκέψου ότι παίζεις στο video clip του κομματιού.

3. Στείλε ένα memme σε μια φίλη σου

Πρόκειται για μία win win συνθήκη. Πρώτον, αναζητώντας αστείες εικόνες στο twitter ή το instagram θα σε κάνει να ξεχαστείς και να γελάσεις. Έπειτα, θα κάνεις και τη φίλη σου να γελάσει. Αν δεν είσαι φανατική με τα συγκεκριμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν έχει ανακαλύψει ακόμα ούτε το Pinterest, τότε μπορείς να δοκιμάσεις να δεις μερικά αστεία βίντεο: ΄’ενα μωράκι που κάνει κάρι χαριτωμένο, ένα σκυλάκι που δοκιμάζει κάτι καινούργιο ή σκηνές από τα Friends.

4. Κράτα σημειώσεις

Γράφοντας αυτό που σε έκανε αν νιώσεις ανεπαρκής αλλά και τους τρόπους που μπορείς αυτό να το αλλάξεις τα πράγματα θα μοιάζουν πιο ξεκάθαρα στο κεφάλι σου. Ίσως αυτό να είναι το πρώτο βήμα για να αλλάξεις μια συνήθεια ή μια λάθος προσέγγιση στη ζωή σου.

5. Πάρε τηλέφωνο τη μαμά σου

Ο άνθρωπος που σε αγαπάει περισσότερο από κάθε άλλον στον κόσμο μπορεί να τονίσει την αυτοπεποίθησή σου με λίγες μόνο λέξεις. Μερικές φορές μπορεί να σε βοηθήσε η κουβέντα με ένα φίλο που ξέρεις ότι βλέπει τη ζωή θετικά ή κάποιον που λόγω ιδιότητας ξέρει να σε οδηγήσει σωστά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.