Θα σας «λύσει« τα χέρια: Να τι μπορείτε να κάνετε αν κρυσταλλώσει το μέλι

Θα σας «λύσει« τα χέρια: Να τι μπορείτε να κάνετε αν κρυσταλλώσει το μέλι

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι το κρυσταλλωμένο ή ζαχαρωμένο μέλι είναι ένδειξη νοθείας και άλλοι ότι έχει χαλάσει και είναι ώρα να πεταχτεί. Τίποτα από τα δύο δεν ισχύει και, μάλιστα, έχουμε τον τρόπο για να επαναφέρετε το μέλι στην αρχική του κατάσταση.

Για αρχή, να σας πούμε ότι η κρυστάλλωση είναι μία απόλυτα φυσική διαδικασία, που ωστόσο δεν συνεπάγεται ότι το μέλι χάνει τις ευεργετικές ιδιότητές του. Παρατηρείται κυρίως σε ανθόμελα, τα οποία έχουν μεγαλύτερο ποσοστό γλυκόζης, η οποία σε συνδυασμό με την υγρασία κάνει το μέλι να κρυσταλλώνει. Μάλιστα, η υγρασία είναι ιδιαίτερα επιζήμια για το μέλι, καθώς μπορεί να το κάνει ακόμη και να ξινίσει.

Προκειμένου να αποφύγετε την κρυστάλλωση για όσο το δυνατόν περισσότερο, πρέπει να αποθηκεύετε σωστά το μέλι: σε βάζο καλά κλειστό το οποίο τοποθετείτε σε μέρος σκιερό, δροσερό, χωρίς έντονες οσμές και υγρασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν όμως κρυσταλλώσει το μέλι, υπάρχει και πάλι τρόπος να το επαναφέρετε. Απλώς τοποθετείτε το βάζο σας σε κατσαρολάκι με ζεστό νερό, σε χαμηλή θερμοκρασία και η θερμότητα θα το ρευστοποιήσει ξανά πολύ σύντομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.