ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Να πως θα καταλάβετε αν το ποτό σας είναι… «μπόμπα»

Να πως θα καταλάβετε αν το ποτό σας είναι… «μπόμπα»

Πόσες φορές δεν έχεις ξυπνήσεις ύστερα από μια ξέφρενη (ή όχι και τόσο) βραδινή έξοδο για ποτό με πονοκέφαλο και συμπτώματα δηλητηρίασης; Ναι, ήπιες μπόμπα.

Επειδή οι μπόμπες «καραδοκούν» παντού, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, που γίνεται μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ, σού παρουσιάζουμε τις συμβουλές του βρετανικού οργανισμού ενημέρωσης για το αλκοόλ, Drinkaware, για να μην την πατήσεις ποτέ ξανά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

1. Προμηθεύσου αλκοόλ μόνο από αξιόπιστα καταστήματα, όπως σούπερ μάρκετ και κάβες.
2. Απόφυγε τα υπερβολικά φθηνά ποτά, ιδίως όταν σού τα προσφέρουν πλανόδιοι πωλητές ή μπάρμαν «ειδικά σε εσένα».
3. Μάθε τις ετικέτες των ποτών που πίνεις. Έτσι θα μπορείς όταν σού φέρουν ένα μπουκάλι σε μαγαζί να αναγνωρίσεις τυχόν λάθη σε λογότυπα, γραμματοσειρές και ορθογραφία, καθώς και κακή ποιότητα χαρτιού, που θα μαρτυρούν ότι σού έχουν σερβίρει μπόμπα.
4. Σε μαγαζιά μην πίνεις ποτέ ποτό από ανοιχτό μπουκάλι.
5. Αν έχεις εφαρμογή στο κινητό που σκανάρει τους γραμμωτούς κώδικες (barcodes), σκάναρε τον κωδικό του μπουκαλιού για να βεβαιωθείς ότι είναι γνήσιος.
6. Έλεγξε εάν το ποτό έχει «κατακάθια».
7. Μύρισε και δοκίμασε το ποτό σου. Εάν η μυρωδιά ή η γεύση του σού φαίνεται περίεργη, μην το καταναλώσεις. Ειδικά εάν σού μυρίζει βερνίκι ή ασετόν, το πιο πιθανόν είναι το ποτό να είναι νοθευμένο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.