ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Τι αγόραζες με 10 δολάρια όταν γεννήθηκες; – Ιδού η απάντηση

Τι αγόραζες με 10 δολάρια όταν γεννήθηκες; – Ιδού η απάντηση

Σου έχει τύχει να βλέπεις ταινίες από άλλες δεκαετίες και να έχεις την απορία για την αξία των χρημάτων τότε; Αν σε εξοργίζει που με ελάχιστα λεφτά μπορούσαν να αγοράσουν τόσα αγαθά τότε το παρακάτω θέμα θα σου ανεβάσει την πίεση…

Η κρατική υπηρεσία των ΗΠΑ «Bureau of Labor Statistics» υπολογίζει την αξία των χρημάτων ανά δεκαετία και κάθε χρονιά ξεχωριστά και έδωσε μερικά παραδείγματα των τιμών και τι θα αγοράζαμε με δέκα δολάρια στη τσέπη.

1965

Τα δέκα δολάρια το 1965 είχαν τόση αγοραστική δύναμη όσο 83 δολάρια σήμερα.

Για παράδειγμα αγόρασες ένα πολύ ακριβό ζευγάρι παπούτσια.

1976

Το 1976 ο πληθωρισμός αυξάνεται και τα δέκα δολάρια είχαν σημερινή αγοραστική δύναμη για 44 δολάρια.

1988

Το 1988 τα δέκα δολάρια άξιζαν 23 δολάρια, δηλαδή πήγαινες σινεμά και έπαιρνες και ποπ κορν.

1997

Και η κατρακύλα συνεχίζεται, το 1997 τα δέκα δολάρια είχαν αγοραστική δύναμη για 16 δολάρια, ενώ η άνοδος των τιμών σε αγαθά είναι αξιομνημόνευτη.

2010

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2010 η ταφόπλακα έχει μπει ήδη. Τα δέκα δολάρια είχαν αγοραστική δύναμη για 11,8 δολάρια και αγόραζες δύο καφέδες Starbucks.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.