Δείτε ποια είναι τα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά… λάθος

Δείτε ποια είναι τα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά… λάθος

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πως έχουν δημιουργηθεί κάποια από τα αγαπημένα μας σνακ; Τα πατατάκια, τα χωνάκια και οι γρανίτες είναι κάποιες τροφές που ναι, ακόμη και αν δε το πιστεύετε έχουν γίνει εντελώς κατά… λάθος.

Για να δούμε τι ακριβώς συνέβη κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν.

  • Πατατάκια

Αν και υπάρχουν αμφιβολίες, οι περισσότεροι θεωρούν ότι ο Αμερικανός μάγειρας Τζορτζ Κρουμ ήταν ο εφευρέτης τους. Λέγεται, λοιπόν, πως μια μέρα του 1853, ο Kρουμ βαρέθηκε να του επιστρέφει ένας πελάτης τις πατάτες, που του σέρβιρε, παραπονούμενος ότι ήταν πολύ χοντροκομμένες και μαλακές. Έτσι, τις έκοψε σε τόσο πολύ λεπτές φέτες που να μην καρφώνονται με το πιρούνι, τις τηγάνισε μέχρι να γίνουν πολύ τραγανές και τους πρόσθεσε αρκετό αλάτι. Ωστόσο, δεν περίμενε πως ο πελάτης του θα τις ερωτευόταν, όπως συνέβη στη συνέχεια και με όλον τον πλανήτη.

  • Cookies

Τα μπισκότα αυτά λέγεται πως έγιναν για πρώτη φορά σε εστιατόριο της Μασαχουσέτης τη δεκαετία του 1930, όταν η ιδιοκτήτρια Ρουθ Γκρέιβσ Γουέικφιλντ πρόσθεσε ολόκληρα κομμάτια σοκολάτας στο μείγμα της ζύμης μπισκότων, που ετοίμαζε, γιατί της είχε τελειώσει η λιωμένη μαγειρική σοκολάτα που συνήθως χρησιμοποιούσε. Πίστευε ότι η σοκολάτα θα λιώσει στο φούρνο και θα αναμειχθεί με την υπόλοιπη ζύμη, ωστόσο τα κομμάτια παρέμειναν και έτσι γεννήθηκαν τα αγαπημένα μας μπισκότα!

  • Γρανίτες

Ο 11χρονος Φρανκ Έπερσον εφηύρε τη γρανίτα το 1905, καθώς άφησε ένα ποτήρι με νερό και σκόνη αναψυκτικού μαζί με έναν ξύλινο αναδευτήρα στη βεράντα του σπιτιού του στο Σαν Φρανσίσκο. Την επόμενη μέρα, μετά από μια πολύ κρύα νύχτα, το αναψυκτικό είχε παγώσει. Ο Φρανκ έβγαλε τον αναδευτήρα και προς έκπληξή του βγήκε μαζί και το παγωμένο αναψυκτικό!

  • Χωνάκια παγωτού
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν από το 1904, πωλούσαν το παγωτό μόνο σε κύπελλα. Αυτό άρχισε να αλλάζει μετά τη γιορτή της Louis World’s Fair στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ, όταν ένας πωλητής παγωτού ξέμεινε από κύπελλα και δεν είχε τρόπο να πουλήσει περισσότερο παγωτό. Η λύση βρέθηκε χάρη στον διπλανό του πωλητή γλυκών, που είχε βρει τον τρόπο να διπλώνει σε χωνάκια τις γλυκιές πίτες που έφτιαχνε, ώστε να συγκρατούν μέσα τους το παγωτό. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο οι πελάτες μπορούσαν να φάνε και τα δύο προϊόντα αλλά ήταν και ένας εκπληκτικός συνδυασμός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.