«Έρχεται» το παγωτό από… γάλα εντόμων – Που μπορείτε να το βρείτε

«Έρχεται» το παγωτό από… γάλα εντόμων – Που μπορείτε να το βρείτε

Όπως είναι φυσιολογικό, έπειτα από μια κουραστική καλοκαιρινή ημέρα στην δουλειά, ένα εύγευστο παγωτό είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή.

Ωστόσο, θα μπορούσατε να το απολαύσετε αν γνωρίζατε πως έχει παρασκευαστεί από… γάλα εντόμων;

Το Gourmet Grubb, με έδρα το Κέιπ Τάουν, λανσάρει το παγωτό προκειμένου να εξοικειώσει τους πολίτες με τις γεύσεις που προέρχονται από έντομα.

Σύμφωνα με το CNN, το ακριβό έδεσμα χρησιμοποιεί ως βάση το EntoMilk, μια γαλακτοκομική εναλλακτική λύση που παράγεται με την ανάμειξη των προνυμφών ενός τροπικού εντόμου, γνωστού ως μαύρη μύγα.

Αυτή τη στιγμή το ιδιαίτερο αυτό παγωτό είναι διαθέσιμο μόνο στη Νότια Αφρική, αλλά η συνιδρύτρια της εταιρείας, Λέα Μπέσα, επισημαίνει πως στοχεύουν να επεκταθούν σε όλον τον κόσμο. Θέλουν μάλιστα να λανσάρουν και άλλα προϊόντα από EntoMilk, όπως γιαούρτι και τυρί.

Αντικαθιστούν άλλες τροφές
Οι επικεφαλής της εταιρείας δήλωσαν πως η EntoMilk μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά και να μειώσει την κυκλοφορία των γαλακτοκομικών προϊόντων εάν η τάση αυτή γίνει αποδεκτή σε παγκόσμια κλίμακα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα έντομα λέγεται πως μπορούν να αντικαταστήσουν τροφές, όπως το ψάρι και το κόκκινο κρέας, καθώς είναι χαμηλά σε λιπαρά, πλούσια σε πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία, φθηνά στην παραγωγή τους, φιλικά προς το περιβάλλον, πλούσια σε σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, σελήνιο και ψευδάργυρο και μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.