ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο απίστευτος τρόπος να βοηθήσετε τους μαθητές στην απόδοσή τους

Ο απίστευτος τρόπος να βοηθήσετε τους μαθητές στην απόδοσή τους

Η τοποθέτηση φίλτρων αέρα σε αίθουσες διδασκαλίας μπορεί να βελτιώσει θεαματικά την απόδοση των μαθητών, βοηθώντας του να πετύχουν υψηλότερες βαθμολογίες σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη.

Τα συστήματα φιλτραρίσματος εμφάνισαν τα ίδια αποτελέσματα στις εξετάσεις τόσο των μαθηματικών όσο και της γλώσσας, με τους επιστήμονες πίσω από την μελέτη να δηλώνουν ότι ισοδυναμούν με «περίπου τέσσερις μήνες επιπλέον εκπαίδευσης».

Πώς λειτουργούν;

Τα φίλτρα βελτιώνουν κατά πολύ την ποιότητα του αέρα σε κλειστούς χώρους, καθώς απομακρύνουν αποτελεσματικά τα τοξικά σωματίδια, συμπεριλαμβανομένων των ρύπων που εκπέμπονται από τα αυτοκίνητα ή τα εργοστάσια. Έρευνες στο παρελθόν έχουν δείξει αυτοί οι μικροσκοπικοί ρύποι εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος όταν εισπνέουμε, προκαλώντας φλεγμονές, που επηρεάζουν τη συγκέντρωση και τη μνήμη.

Βελτίωση που διαρκεί

Στα πλαίσια της μελέτης από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, εξετάσθηκαν συνολικά 18 σχολεία στην περιοχή του Λος Άντζελες με εγκατεστημένα φίλτρα ήδη από το 2016. γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στους ερευνητές να συγκρίνουν τις επιδόσεις μαθητών άλλων σχολείων της ευρύτερης περιοχής. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα φίλτρα αέρα συνδέονται με μια αύξηση στην επίδοση των μαθητών της τάξεως του 0.20 στα μαθηματικά και του 0.18 στην γλώσσα, με την βελτίωση αυτή να διατηρείται και το αμέσως επόμενο έτος.

Ο Mike Gilraine, συγγραφέας της μελέτης και επίκουρος καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι η εγκατάσταση φίλτρων αέρα είναι μια πολύ αποδοτική πρακτική για την αύξηση των επιδόσεων μαθητών και φοιτητών, δεδομένου ότι πολλοί εξ’αυτών φοιτούν σε σχολεία ή πανεπιστήμια μολυσμένων περιοχών».

Τα τοξικά σωματίδια

«Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγονται αποτελεσματικά τα τοξικά σωματίδια, γνωστά ως PM2.5, που μέσω των πνευμόνων μπορούν να διασκορπιστούν στο αίμα ενός ανθρώπου» συμπληρώνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ίδια τοξικά σωματίδια πέρα από την χαμηλότερη απόδοση, έχει αποδειχθεί ότι είναι υπεύθυνα για πιο αδύναμη μνήμη και IQ μεταξύ των παιδιών, για παχυσαρκία, άνοια, μείωση του αριθμού σπερματοζωαρίων όπως και στυτική δυσλειτουργία για τους ενήλικες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.