Ήρθε το τέλος για το Tetris από iPhones και Android

Ήρθε το τέλος για το Tetris από iPhones και Android

Θλίψη στους απανταχού φανατικούς του Tetris προκάλεσε η ανακοίνωση της EA Sports, η οποία γνωστοποίησε πως, στις 21 Απριλίου 2020, το δημοφιλές παιχνίδι θα «κατέβει» από όλα τα κινητά, και iPhones και Android!

Η εταιρεία, μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά «ήρθε η ώρα να πούμε αντίο», κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο τον αποχωρισμό… Μετά την 21η Απριλίου, λοιπόν, τα Tetris 2011, T Tetris Premium και Tetris Blitz δεν θα είναι προσβάσιμα για κανέναν παίκτη, νέο και παλιό, αφού, απλά, δεν θα «τρέχουν» πια.

Στη θέση του θρυλικού Tetris, ωστόσο, έρχεται το Tetris Royale, μιας νέας εταιρείας, της N3twork. Ας ελπίσουμε να είναι το ίδιο καλό.

To Tetris αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε από τον Ρώσο σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών Αλεξέι Πάζιτνοβ. Κυκλοφόρησε στις 6 Ιουνίου του 1984, ενώ ο Πάιτνοβ εργαζόταν στην Dorodnitsyn Computing Centre της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, στη Μόσχα.

Η ονομασία του παιχνιδιού προήλθε από το ελληνικό πρόθεμα «τέτρα-», που σημαίνει τέσσερα, καθώς και από το τένις, αγαπημένο άθλημα του Πάζιτνοβ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

To Tetris, μάλιστα, έγινε το πρώτο βιντεοπαιχνίδι της ΕΣΣΔ που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.