Το εύκολο κόλπο να καθαρίσεις το ντους σου από τη συσσώρευση αλάτων

Το εύκολο κόλπο να καθαρίσεις το ντους σου από τη συσσώρευση αλάτων

Το καθάρισμα του μπάνιου και ειδικά των μεταλλικών συσκευών μπορεί να γίνει πολύ απαιτητικό.

Η σκουριά και τα άλατα δεν είναι σύμμαχοί μας στο να διατηρήσουμε καθαρό και αψεγάδιαστο το μπάνιο μας.

Αν έχεις παρατηρήσει ότι η ροή του νερού στο μπάνιο ή στο ντους σου έχει μειωθεί αισθητά, μπορεί να φταίει η συσσώρευση αλάτων.

Τα άλατα κολλούν στο μεταλλικό κομμάτι της βρύσης ή του «τηλεφώνου», δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα που δεν αφήνει το νερό να περάσει. Είναι κάτι που συμβαίνει στο μπάνιο μας, ειδικά μετά από χρόνια χρήσης.

Ωστόσο, μπορείς να τα καθαρίσεις μόνη σου. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μια ώρα και μερικά οικιακά αντικείμενα καθαρισμού.

Τα υλικά που θα χρειαστείς

Πρώτα, πάρε ένα σακουλάκι τροφίμων που κλείνει με zip και ένα σταθερό λαστιχάκι. Στη συνέχεια, ρίξε λίγο ασβέστιο, λάιμ και διάλυμα κατά της σκουριάς ή λευκό ξίδι, αφήνοντας την επιστήμη να κάνει τη δουλειά για εσένα. Για το διάλυμα θα χρειαστείς σπιτικό καθαριστικό ή λευκό ξίδι και νερό.

Διώξε το φράξιμο του νερού

Γέμισε τη μισή σακούλα με το καθαριστικό ή το λευκό ξίδι και βάλε μέσα το τηλέφωνο ή την κεφαλή του ντους. Κλείσε καλά με το λαστιχάκι και άνοιξε σιγά σιγά το νερό για να γεμίσει το σακουλάκι και να ενωθεί με το διάλυμα. Άστο έτσι για μία ώρα.

Σκούπισε και ξέπλυνε

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αφού περάσουν τα 60 λεπτά, αφαίρεσε την σακούλα και άσε το διάλυμα να στραγγίξει. Στη συνέχεια, σκούπισε το ντους με ένα νωπό πανί. Η ώρα της αλήθειας: Άνοιξε το ντους και δες τη διαφορά. Το νερό θα βγαίνει με μεγαλύτερη πίεση. Αν έχουν μείνει ακόμη άλατα, επανέλαβε τη διαδικασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.