Πόσο συχνά αυνανiζονται οι γυναίκες και πόσο οι άντρες; – Ιδού η απάντηση (φωτο)

Πόσο συχνά αυνανiζονται οι γυναίκες και πόσο οι άντρες; – Ιδού η απάντηση (φωτο)

Ακόμα και στις μέρες μας, όπου η σεξoυαλική απελευθέρωση των τελευταίων γενιών, σε συνδυασμό με την εξάπλωση της πληροφόρησης, της εικόνας και του Διαδικτύου, έχουν σπάσει σχεδόν κάθε “ταμπού” γύρω από το σeξ και την σεξουαλικότητα των ανθρώπων, ο αυνανισμός εξακολουθεί να “κρύβεται κάτω από το χαλάκι” στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων ξεκαθαρίζουν πως ο αuνανισμός, ή αυτοϊκανoποίηση, είναι μια φυσιολογική συμπεριφορά, χωρίς ηλικιακά όρια. Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, στους άνδρες είναι πιο συχνή συμπεριφορά αυτή στις νεότερες ηλικίες, ενώ οι γυναίκες αuνανίζονται συχνότερα μετά την τρίτη δεκαετία της ζωής τους.

Ενδεικτική εξάλλου είναι έρευνα του πανεπιστημίου του Chicago, η οποία έδειξε ότι το 85% των ανδρών που ήταν σε μόνιμη σχέση δήλωσε πως αυτoϊκανοποιούνταν με το ποσοστό στις γυναίκες να ανέρχεται στο 45%.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και σχετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Ιντιάνα. Συγκεκριμένα η Mona Chalabi από την ιστοσελίδα συγκέντρωσης στατιστικών FiveThirtyEight ανέλυσε τα δεδομένα από την Εθνική Δημοσκόπηση Σεξoυαλικής Υγείας και Συμπεριφοράς (NSSHB) του πανεπιστημίου της Ιντιάνα, ώστε να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τη συχνότητα και τη διάρκεια της αυτoϊκανοποίησης σε άνδρες και γυναίκες.

Να σημειωθεί εδώ ότι η δημοσκόπηση NSSHB αφορούσε σε 5.865 Αμερικανούς ηλικίας 14-94 ετών. Η Chalabi κατέγραψε τους αριθμούς για τα δύο φύλα ανά ηλικία.

Όπως προκύπτει οι γυναίκες σε ποσοστό 9% αυτoικανοποιούνται δυο έως τρεις φορές την εβδομάδα στην ηλικία των 30 – 39 ετών. Αντίστοιχα το ποσοστό των ανδρών της ίδιας ηλικίας που καταφεύγουν σε αυτή την πρακτική αγγίζει το 20.6%!

Δείτε στον πίνακα όλα τα ενδιαφέροντα στοιχεία που προέκυψαν από την βασική ερώτηση που έγινε στους συμμετέχοντες: “Πόσο συχνά αuνανίζεστε;”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.